ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειμάρρα: Δύο οι υποψήφιοι αλλά στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι δεν ξέρουν ποιον να στηρίξουν

Σε κόμμα της αντιπολίτευσης λίγο έλλειψε να γίνει... διπλωματικό επεισόδιο όταν βουλευτής ήθελε να στηρίζει Τάβο.
Χειμάρρα: Δύο οι υποψήφιοι αλλά στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι δεν ξέρουν ποιον να στηρίξουν

Οι υποψήφιοι στις εκλογές της Χειμάρρας (ή Χιμάρας) είναι δύο. Ο ένας ο εξ Αμερικής Πέτρος Γκικουρίας στηρίζεται από τον Φρέντι Μπελέρη, ο άλλος, ο Βαγγέλης Τάβος στηρίζεται από τους σοσιαλιστές του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η… κίνηση στα σύνορα θα δείξει ποιος από τους δύο θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής.

Η κινητοποίηση του μηχανισμού Ράμα αναμένεται να μεταφέρει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων στην περιοχή ώστε να πριμοδοτηθεί ο υποψήφιος που στηρίζεται από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Η διεύρυνση των χωριών της Χειμάρρας με την προσθήκη σε αυτά και πολλών αλβανόφωνων χωριών ήταν η πρώτη κινηση, τώρα μένει η μεταφορά ψηφοφόρων, ώστε ο Τάβος να εκλεγεί.

Πάντως, ακόμα και στην Ελλάδα, οι μηχανισμοί των κομμάτων έχουν μείνει… πίσω, μη ξέροντας ουσιαστικά τα θέματα της Χειμάρρας και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής η οποία κακοποιείται συστηματικά από όλους, ακόμα και τους ίδιους τους κατοίκους της Χειμάρρας.

Μάλιστα σε κόμμα της αντιπολίτευσης λίγο έλλειψε να γίνει… διπλωματικό επεισόδιο όταν βουλευτής ήθελε να στηρίζει Τάβο, προφανώς μη γνωρίζοντας τις ισορροπίες.

Για το χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοποίησης με τα αυθαίρετα προς ενοικίαση στους τουρίστες στις ταράτσες πολυκατοικιών (σ.σ. και για τους μηχανισμούς νομιμοποίησης με… αντίτιμο) θα ακολουθήσει άλλο ρεπορτάζ σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Χειμάρρα: Τους έδωσαν τίτλους ιδιοκτησίας μόνο για τα σπίτια και όχι για τα οικόπεδά που αυτά βρίσκονται

Χειμάρρα: Απίστευτο περιστατικό – Ο Ράμα ρώτησε Χειμαριώτες να του πουν αν υπάρχει κανείς που έχασε την περιουσία του και όταν πήγε να μιλήσει ένας πολίτης τον πήραν σηκωτό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χειμάρρα: Δύο οι υποψήφιοι αλλά στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι δεν ξέρουν ποιον να στηρίξουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.