ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία

Ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα στην Ελληνική μουσική σκηνή με τραγούδια που ακούγονται μέχρι σήμερα.

Χρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία
Χρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Χρήστος Κυριαζής δεν έβαλε ποτέ «ταμπέλα» στη μουσική του και στον τρόπο έκφρασής του. Στην αρχή της καριέρας του ασχολήθηκε κυρίως με το ροκ τραγούδι αλλά στη συνέχεια επικεντρώθηκε κυρίως σε πιο λαϊκά τραγούδια.

Έτσι, η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 68 ετών σήμερα το πρωί της Τετάρτης, νικημένος από χρόνια μάχη με τον καρκίνο, δεν βυθίζει στη θλίψη μόνο μία κατηγορία ακροατών αλλά ολόκληρη την μουσική σκηνή της Ελλάδας. Μία μουσική σκηνή την οποία ο ίδιος υπηρέτησε για χρόνια με τα τραγούδια του να σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία τις δεκαετίες του 80′ και του 90′.

Πολλά τραγούδια του μάλιστα δεν έγιναν γνωστά με τη δική του φωνή στους ακροατές, αλλά τα τραγούδησαν άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες. Μεταξύ τους ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Βασίλης Λέκκας, η Θέλξη, ο Γιάννης Κούτρας και ο Δημήτρης Ψαριανός.

Το «παιχνιδιάρικο» άσμα του «Έλα μωράκι μου» είναι ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια που τραγουδιέται ακόμη. Μεγάλη επιτυχία έχουν σημειώσει και τα τραγούδια «Επιμένω» , «Στο ημεροβίγλι», «Έχω κλάψει».

Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει πως ένα από το αγαπημένα του κομμάτια είναι το σχετικά άγνωστο τραγούδι «Να είσαι εδώ».

Τέλος, ο Χρήστος Κυριαζής, πολλοί δεν ξέρουν ότι βρίσκεται πίσω και από ένα πολύ γνωστό τραγούδι που είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Βράδυ Σαββάτου».

 

Exit mobile version