ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέος και περηφάνεια για τον εύζωνα που έκλαψε στην τελευταία σκοπιά του – «Όλη η Ελλάδα κρύβεται στα δακρυσμένα μάτια του»

Το βίντεο προκάλεσε καταιγισμό επαινετικών σχολίων και έδειξε ότι τα μεγάλα ιδανικά της πατρίδας δεν έχουν εγκαταλειφθεί από τη νεολαία
Δέος και περηφάνεια για τον εύζωνα που έκλαψε στην τελευταία σκοπιά του – «Όλη η Ελλάδα κρύβεται στα δακρυσμένα μάτια του»

Σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση αξιών που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της, έρχονται κάτι τέτοια μοναδικά περιστατικά για να σου δείξουν ότι δεν έχουν ισοπεδωθεί ακόμα τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν ακόμα παραδοσιακές αρχές και αξίες που αντιστέκονται στον μηδενισμό. Και σύμβολα που παραμένουν αναλλοίωτα και συνεχίζουν να αγγίζουν τις καρδιές των Ελλήνων.

Με δέος και συγκίνηση αντιμετωπίζουν χιλιάδες θεατές, το viral βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, στο οποίο εμφανίζεται ένας εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία. Να συγκρατεί μετά βίας τα κλάματά του, νοιώθοντας στην ψυχή του τη βαριά κληρονομιά του να σηκώνεις στους ώμους σου αυτή την ιερή σκοπιά.

Μια υπηρεσία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που πάνω απ’ όλα είναι τιμημένη γιατί αποτίνει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του έθνους, και στα αιματοβαμμένα έπη των προγόνων μας. Ιδανικά που σήμερα κάποιοι θέλουν να τα σβήσουν τελείως από τη συνείδηση της κοινωνίας. Ξεχνώντας ότι σε αυτά χρωστάμε, ό,τι καλό πετύχαμε ως Έλληνες.

Το συγκινητικό στιγμιότυπο ανέβασε στο TikTok η αδερφή του 24χρονου Εύζωνα που ονομάζεται Γιώργος Τσιούλος, εκφράζοντας την υπερηφάνειά της. «Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ! σε ευχαριστούμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας έκανες τόσο μα τόσο υπερήφανους», έγραψε στη λεζάντα.

Στο υπέροχο αυτό βίντεο που προκαλεί ρίγη περηφάνειας, υπήρξε ένας κυριολεκτικός καταιγισμός από επαινετικά σχόλια και υποστηρικτικές αντιδράσεις, που ξεπέρασαν τις 200.000 χιλιάδες σε αριθμό. Ένα εντυπωσιακό δείγμα ότι είναι πολύς ακόμα ο κόσμος που κλείνει στην ψυχή του τη λεβέντικη παράδοση της πατρίδας μας. Και αν λάβουμε υπόψιν ότι το TikTok είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί κατεξοχήν η νεολαία, αυτό το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο ελπιδοφόρο.

«αυτά τα δάκρυα πέφτουν στην γη και τα νιώθουν αυτοί που πέθαναν για την πατρίδα..κάνεις άλλος!», έγραψε ένας από τους χρήστες που σχολίασαν το βίντεο.

«αυτά δεν τα δείχνουν… ασχολούνται με τα μηδενικά και τους δήθεν ινφλουενσερ… μπράβο σου ρε μάγκα»

«Όλη η Ελλάδα κρύβεται στα δακρυσμένα μάτια αυτού του εύζωνα και κάθε νέου παιδιού που αγαπά και πονά τη χώρα του!»

«ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, δεν έχω γνωρίσει πιο περήφανη νεολαία από αυτά τα παιδιά! Σε γεμίζουν κουράγιο και αισιοδοξία! Ο θεός να έχει καλά όλα αυτά τα παιδιά!»

«μπράβο παλικάρι μου να είσαι γερός και ευλογημένος σ ευχαριστώ μήν αφήσεις αυτήν την ελληνική ψυχή ποτέ».

Αυτά είναι μερικά αντιπροσωπευτικά σχόλια από τα χιλιάδες που «πλημμύρισαν» το TikTok.

Μιλώντας στον ANT1, ο 24χρονος Γιώργος Τσιούλος εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν όλα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του και την υποστήριξη που έλαβε από τους δικούς του ανθρώπους. «Είναι μοναδικό συναίσθημα να φοράς αυτή τη στολή που έχουν φορέσει και έχουν τιμήσει τόσοι άνθρωποι πριν από εσένα», είπε.

«Η αδελφή μου με τράβηξε», πρόσθεσε και εξήγησε: «Δάκρυσα γιατί ήξερα ότι δεν θα είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω. Πέρασαν από το μυαλό μου όσα έχω ζήσει όλο αυτό το διάστημα. Νιώθεις τρομερό δέος ως Εύζωνας», κατέληξε.

@helenatsioulou Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ ! σε ευχαριστουμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας εκανες τοσο μα τοσο υπερηφανους ! 🩵 #euzonesofgreece #evzonesofgreece #evzones #tsolias#presidentialguard @Tomb of the unknown soldier. ♬ To Vals Ton Hamenon Oniron – Hristos Zerbinos & Miltos Logiadis

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δέος και περηφάνεια για τον εύζωνα που έκλαψε στην τελευταία σκοπιά του – «Όλη η Ελλάδα κρύβεται στα δακρυσμένα μάτια του»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.