ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δερμιτζάκης: Ανοσία αγέλης το καλοκαίρι – Εμβόλια και παιδιά

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για την πορεία του κορονοϊού.

Δερμιτζάκης - Κορονοϊός
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δερμιτζάκης: Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για την πορεία του κορονοϊού.

Δερμιτζάκης: Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η κατάσταση με τον ιό, δεν έχει ξεφύγει τελείως και είναι δυνατόν να αλλάξει η επιδημιολογική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ακόμη πρόσθεσε πως το σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα της κοινωνίας είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα. Παρόλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα που ο κόσμος θα επιστρέψει σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες.

Για τον εμβολιασμό των ατόμων που είναι στο ηλικιακό φάσμα 30-44 τόνισε: «Eίναι καλό που αυτές οι ηλικιακές ομάδες συμμετέχουν, αλλά μη βιαστούν να κάνουμε απότομα βήματα, σε αυτή τη φάση γιατί φοβάμαι παρατεταμένη επιπεδοποίηση σε υψηλούς αριθμούς».

Όσο για την πιθανότητα να πάμε στην κατάσταση που υπήρχε το 2019 ανέφερε: «Για να συμβεί αυτό πρέπει τα κρούσματα να είναι πάρα πολύ λίγα. Σε διαφορετική περίπτωση αν πάμε κάτω από τα 1000 δεν σημαίνει ότι θα χαλαρώσουμε πάρα πολύ, απλώς έχουμε δυνατότητα να χαλαρώσουμε περισσότερο».

Για την χρήση μάσκας: «θα μπορούσαμε με να συζητάμε για ένα χώρο χωρίς μάσκες με εμβολιασμένους, γιατί τώρα πια ο εμβολιασμός έχει ανοίξει σχεδόν για όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύντομα και για τους 20 – 30.

«Το καλοκαίρι, παρότι ξεκινάμε με πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι, έχουμε πολύ περισσότερα όπλα, όπως ότι έχουν επιταχυνθεί πολύ οι εμβολιασμοί. Την ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι και θα οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα.

Τέλος αν θα πρέπει να ανοίξει συζήτηση για εμβολιασμό των παιδιών από 12 και πάνω : «Θα πρέπει να γίνει συζήτηση όταν θα νιώσουμε ότι τα εμβόλια είναι σε τέτοια φάση που να μπορούν να δοθούν στα παιδιά, πριν τη νέα σχολική χρονιά, δεν είναι όμως προτεραιότητα».

Lockdown: Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο! Όλα τα μέτρα για το Πάσχα!

MasterChef 29/4: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τρολάρει την κυβέρνηση για την εστίαση (pics)

Exit mobile version