ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δερμιτζάκης: «Πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία με μέτρα» (vid)

O καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αλλά με όρους.
Δερμιτζάκης: «Πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία με μέτρα» (vid)

O καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αλλά με όρους.

Ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε στο ΣΚΑΙ για τα μέτρα που έχουν παρθεί, σημειώνοντας πως πρέπει να ανοίξουν οι δραστηριότητες υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως θα είναι σωστό να ανοίξει η εστίαση, το λιανεμπόριο και τα σχολεία υπό όρους «για να γίνουμε καλύτερα».

Αρχικά σημείωσε πως πρέπει: «Να μπούμε σε ένα σύστημα το οποία θα είναι γκρίζο. Όχι να τα βλέπουμε όλα ή μαύρο ή άσπρο. Δηλαδή να έχουμε ανοιχτές δραστηριότητες αλλά με συγκεκριμένους όρους. Όχι ανοίγουμε τα πάντα ή κλείνουμε τα πάντα. Η λογική ότι θα αυξάνονταν τα κρούσματα αν όλα ήταν ανοιχτά είναι σωστή. Ο σκοπός όμως είναι να ανοίξουμε προσεκτικά, όχι χωρίς κανένα μέτρο. Να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται».

Μιλώντας για τα μέτρα σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο πως εδώ που είμαστε αυτό το πράγμα (σ.σ lockdown) δεν δουλεύει. Αυτή τη στιγμή θα πρότεινα να ανοίξουμε περιορισμένα τις δραστηριότητες. Τα μαγαζιά με ραντεβού και όχι click away, σε μικρές περιοχές ελεύθερα. Η εστίαση μέχρι κάποια ώρα αργά το απόγευμα έξω μόνο. Τα σχολεία όλα ανοιχτά με αυστηρά μέτρα».

Στη συνέχεια ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε πως δεν λέει να ανοίξουμε γιατί είμαστε καλά, αλλά «για να γίνουμε καλύτερα».

Οι κρίσιμες ημερομηνίες…

Οι ημερομηνίες στις οποίες εστιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι συγκεκριμένες και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αυτές θα σηματοδοτήσουν και την επιστροφή στην κανονικότητα, δώδεκα μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, η κυβέρνηση έχει στόχο τα εξής:

Άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου είτε με τη διαδικασία του click away είτε με το sms στο 13032

Άνοιγμα της εστίασης μόνο στους εξωτερικούς χώρους γύρω στις 15 Απριλίου

Άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο

Lockdown: Άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊου. Μάλιστα, προσδοκία της κυβέρνησης είναι να έρθει στην χώρα μας το 50% των τουριστών που ήρθαν το 2019. Η συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί μετά το πρώτο test drive που θα έχει πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, όταν χώρες που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους, όπως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες. Τον Απρίλιο, άλλωστε, θα έχει εμβολιαστεί και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60, άρα θα υπάρχει και ένα τείχος ασφαλείας.

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Δεν πέτυχε το Lockdown – Να ανοίξουν οι επιχειρήσεις»

Ελένη Μενεγάκη – Instagram: Πήγε στη Βαρβάκειο και της την… «έπεσαν» – Χαμός στα σχόλια (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δερμιτζάκης: «Πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία με μέτρα» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.