ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Έκθεση κόλαφος για διαφθορά, υποκλοπές και Κράτος Δικαίου

Ακόμα και οι Αμερικάνοι καταγράφουν τη διαφθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Σε απάντησή του το ΥΠΕΞ δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα

Ακόμα και οι Αμερικάνοι καταγράφουν τη διαφθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Σε απάντησή του το ΥΠΕΞ δικαιολογεί το αδικαιολόγητα.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ούτε το πρωτοφανές αμερικανόδουλο φρόνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έσωσε την κυβέρνηση από έναν ακόμα διασυρμό από τις ΗΠΑ, που μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδεικνύουν την κατάρρευση του Κράτους Δικαίου που συμβαίνει στη χώρα μας.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κοντεύει να δώσει όλο το ελληνικό οπλοστάσιο στην Ουκρανία και τις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, αλλά η έκθεση των Αμερικανών φαίνεται ότι δεν χαρίζεται στους «δορυφόρους» της.

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποκλοπές, διαφθορά, παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, αποσιώπηση σκανδάλων, ατιμωρησία ενόχων, αστυνομική βία, τριτοκοσμικές φυλακές, απ’ όλα έχει ο «μπαξές» της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ουσιαστικά υιοθετεί τις καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν ότι η χρήση του Predator σχετίζεται με της ελληνικές αρχές. Επιπλέον εστιάζει στα ευρήματα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που κατέδειξαν ότι τουλάχιστον 92 Έλληνες πολίτες έχουν πέσει θύματα  του κακόβουλου λογισμικού

Επιπρόσθετα κάνει ειδική μνεία στην έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (που μας έχει κατατάξει στην 107η θέση διεθνώς στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου), την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιδόρησε και υποβάθμισε επανειλημμένως.

Προσπαθώντας να κάνει το «μαύρο – άσπρο», το Υπουργείο Εξωτερικών έφτασε να βγάλει «σκάρτη» ακόμα και την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τη δικαιολογία ότι βασίζεται σε καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων που δεν… διεξάγουν αντικειμενικές έρευνες και δεν καταγράφουν τις «ρυθμιστικές παρεμβάσεις» που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια το ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι όλες οι ΜΚΟ που υπολογίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έχουν στήσει κάποιου είδους… συνωμοσία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την δυσφημούν. Και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλλον δεν… έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τι από αυτά που καταγγέλλουν οι ΜΚΟ έχει βάση και τι δεν έχει.

Καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για φαιδρές δικαιολογίες από πλευράς Μαξίμου, που βρίσκεται για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο, και μάλιστα από τους εκλεκτούς «φίλους» της κυβέρνησης.

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος.

Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα.

Αν και αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ⁠η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα.

Διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016-2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας την ουσιαστική ισότητα των πολιτών και τα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής τους».

Exit mobile version