ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τότε θα ανακοινωθούν οι ποινές, για ποιους το σκεπτικό της απόφασης δείχνει φυλακή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με τις ποινές να αναμένονται αύριο (8/10). Ποια είναι τα ελαφρυντικά που ζήτησαν. Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. H καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή φαίνεται πως φωτογραφίζει φυλακές Κορυδαλλού. Με την κατηγορία για...

Δίκη Χρυσής Αυγής
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με τις ποινές να αναμένονται αύριο (8/10). Ποια είναι τα ελαφρυντικά που ζήτησαν.

Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. H καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή φαίνεται πως φωτογραφίζει φυλακές Κορυδαλλού.

Με την κατηγορία για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης,τα 7 πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, οδηγούνται σε αυστηρές ποινές για σωρεία αξιόποινων πράξεων και επιθέσεων που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και στην προφυλάκιση τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσή Αυγή: Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα από ντοκουμέντα (vid)

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το δικαστήριο αυτή τη στιγμή ασχολείται με την παράμετρο των ελαφρυντικών.

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 8/ 10 οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν, πέραν από τον ένοχο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος και έχει σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις δεδομένη την ποινή των ισοβίων.

Αυτά τα ελαφρυντικά ζητούν οι καταδικασθέντες Η «μάχη των ελαφρυντικών» είναι από τις πιο σημαντικές για τους υπερασπιστές κάθε κατηγορούμενου καθώς από αυτήν κρίνεται η τύχη των καταδικασθέντων.

Οι νομικοί παραστάτες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοιγια διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πήραν το λόγο ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών .

H υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των Μιχάλη Αρβανίτη και Παναγιώτη Ηλιοπουλου αιτήθηκαν, κατά περίπτωση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Συγκεκριμένα ,η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς όπως αναφέρθηκε , υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Τα ίδια ελαφρυντικά ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης να αναγνωριστούν και στον Γιώργο Γερμενή ο οποίος είναι ένας από τους επτά που καταδικάστηκαν για Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης

Ο Γιώργος Γερμενής γνωστός και ως Καιάδας, ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Για την Ελένη Ζαρούλια ζητήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. Επίσης ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη που κρίθηκε ένοχος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Exit mobile version