ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό οι κατηγορούμενοι»

Τα τελευταία νέα από το δικαστήριο
Εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό οι κατηγορούμενοι»

Δίκη Τοπαλούδη 15/5: Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι με τη στάση τους δε μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος, ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Ακόμη διασύρουν το θύμα, το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν. Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», είπε μεταξύ άλλων.

Όταν ολοκλήρωσε την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου τη χειροκρότησαν, όμως η πρόεδρος τους ζήτησε να μην το ξανακάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δίκη Τοπαλούδη 15/5: Ένοχoι και οι δύο κατηγορούμενοι!

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.

Νωρίτερα, το ο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό οι κατηγορούμενοι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.