ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Από τις τρεις αράδες για την 28η Οκτωβρίου στον επιτάφιο που λένε πως πάει… βόλτα και το μοναστήρι χωρίς σταυρό

Συγκλονιστική ομιλία από τον Δημήτρη Νατσιό για την Παιδεία! Πεθαίνει η Ελλάδα στα σχολεία

Δημήτρης Νατσιός: Από τις τρεις αράδες για την 28η Οκτωβρίου στον επιτάφιο που λένε πως πάει... βόλτα και το μοναστήρι χωρίς σταυρό
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δημήτρης Νατσιός: Από τις τρεις αράδες για την 28η Οκτωβρίου στον επιτάφιο που λένε πως πάει… βόλτα, στο μοναστήρι χωρίς σταυρό στα βιβλία των δημοτικών και οι Μέγας Αλέξανδρος, η Κοκινοσκουφίτσα και ο Καραγκιόζης.

Σοκαριστικά κείμενα από τα σχολικά βιβλία μοιράστηκε από το βήμα της Βουλής, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος της Νίκης και για 35 χρόνια δάσκαλος, Δημήτρης Νατσιός.

Θα μπορούσε το αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου να είναι μόλις τρεις γραμμές στο βιβλίο της 3ης δημοτικού; Ναι.

Θα μπορούσε σε ένα βιβλίο της 5ης δημοτικού οι Έλληνες να τρέχουν να κρυφτούν στα υπόγεια με την κήρυξη του πολέμου με τους Ιταλούς; Ναι.

Υπάρχει κείμενο με τίτλο «τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο;», Ναι. «Ο Επιτάφιος δεν πάει βόλτα, έχουμε περιφορά», τόνισε ο Δημήτρης Νατσιός.

Σε βιβλίο της «5ης δημοτικού έχει ένα ελληνικό μοναστήρι. Ξέρετε τι λείπει; Ο σταυρός. Υπάρχει μοναστήρι χωρίς σταυρό;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νίκης.

Δημήτρης Νατσιός: Από τις τρεις αράδες για την 28η Οκτωβρίου στον επιτάφιο που λένε πως πάει… βόλτα και το μοναστήρι χωρίς σταυρό

Τι μπήκε στη θέση των δημοτικών τραγουδιών σε 27 σελίδες στο βιβλίο της 6ης δημοτικού; Συνταγές μαγειρικής.

Μέγας Αλέξανδρος, Κοκκινοσκουφίτσα και Καραγκιόζης, χωράνε όλοι σε μία ιστορία; Ναι, χωράνε και μάλιστα σε βιβλίο που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Ο δεσμός ενός 25 άνδρα με μία 14χρονη μαθήτρια, στα 12χρονα που διδάσκονταν μέχρι πέρσι στα ελληνικά σχολεία.

Η γάτα στην Αγία Πρόθεση που έκανε τις ακαθαρσίες της σε βιβλίο της πρώτης Γυμνασίου.

«Τα κάτι σκηνικά για κάτι… Κολοκοτρώνηδες» που διδάσκονται τα παιδιά στη Νεοελληνική Γλώσσα της 2ας Γυμνασίου, για την 25η Μαρτίου.

«Ως πότε θα δηλητηριάζονται και θα μαγαρίζονται τα παιδιά από τα περιοδικά ποικίλης ύλης όπως απροκάλυπτα ονομάζω τα δήθεν βιβλία γλώσσας», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Νατσιός.

Exit mobile version