ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Στηρίζουμε το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού – Να διδαχθεί και η αρετή της αγνότητας στα σχολεία»

Ο Δημήτρης Νατσιός δεν πτοήθηκε από τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων και είπε τα πράγματα με το όνομά τους - Τι απάντησε για ΝΙΚΗ, αμβλώσεις, Παιδεία και εμβολιασμούς
Δημήτρης Νατσιός στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Στηρίζουμε το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού – Να διδαχθεί και η αρετή της αγνότητας στα σχολεία»

Μια συνέντευξη μεγάλης διάρκειας παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα». Παρά το στενό δημοσιογραφικό «μαρκάρισμα» που του έγινε, ο κ. Νατσιός για ακόμη μια φορά δεν «μάσησε» τα λόγια του και με το σεμνό φρόνημα που τον διακρίνει έδωσε το στίγμα του αγώνα της ΝΙΚΗΣ εντός της ελληνικής Βουλής.

Ο Δημήτρης Νατσιός ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, πως οι ιδεολογικές «ταμπέλες» που προσπαθούν να βάλουν κάποιοι στο Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, είναι άδικες και παραπλανητικές. Οι διχαστικοί όροι «δεξιά» και «αριστερά», το μόνο που καταφέρνουν είναι να ευνοούν την πόλωση, ενώ η ΝΙΚΗ στηρίζει το πνεύμα λαϊκής ομοψυχίας που όποτε κυριαρχούσε στην ιστορία μας, έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργούν.

«Οι όροι δεξιά και αριστερά εισήχθησαν στην πολιτική ζωή στην Γαλλική Επανάσταση. Νωρίτερα δεν υπήρχαν Έλληνες; Υπήρχαν οι Ρωμιοί, ενώ παλαιότερα είχαμε διάφορα ονόματα. Δεν έχουμε αριστερές και δεξιές παρωπίδες, δεν είμαστε ακροδεξιό κόμμα, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα και μας αδικεί ότι μας λένε ακροδεξιούς», σημείωσε ο κ. Νατσιός

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης πρόσθεσε: «Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε φασίστες, ούτε ακροδεξιοί. Θα αγωνιστούμε με σθένος, δυναμισμό, ευγένεια και πραότητα για τον ελληνικό λαό».

Η τοποθέτησή του για το θέμα των αμβλώσεων

Παρά τα δεκάδες σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής αφιέρωσαν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρος της συνέντευξης για να πιέσουν τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ για το θέμα των αμβλώσεων. Όμως ο Δημήτρης Νατσιός είπε τα πράγματα με το όνομά τους και συμπορεύθηκε απόλυτα με τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας».

Το δικαίωμα της ζωής, είναι το ανώτατο δικαίωμα από το οποίο εκπορεύονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και στην περίπτωση του εμβρύου, αυτό το δικαίωμα εξανεμίζεται χάριν του «νόμου» του ισχυρότερου που εφαρμόζεται εις βάρος του ανυπεράσπιστου. Η ελευθερία του ενός θα έπρεπε να σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας του άλλου ανθρώπου, ακόμα και αν εκείνος δεν έχει ακόμα γεννηθεί. H NIKH στηρίζει την προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής, μέσω μιας ουσιαστικής στήριξης του κράτους στην κάθε μητέρα, και της δημιουργίας ενός πλαισίου σοβαρών θετικών κινήτρων για να μην χάνονται αθώες ζωές.

«Το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο». Αυτή είναι η πάγια θέση της ΝΙΚΗΣ για την οποία ρωτήθηκε ο κ. Νατσιός, για να απαντήσει με άλλα λόγια ότι εκεί που οι εχθροί της ζωής βλέπουν ένα αδιάφορο σύνολο από κύτταρα, εκείνος βλέπει ένα πλάσμα του Θεού, έναν άνθρωπο, με σώμα που εξελίσσεται και ψυχή αιώνια που υπάρχει από τη στιγμή της σύλληψης.

Για την Παιδεία

Όσον αφορά το θέμα της Παιδείας, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ πρότεινε «να γίνεται και μία διαφορετική αγωγή στα σχολεία, να γίνεται αγωγή της αγνότητας», η οποία κατά τον ίδιο θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο λόγος του κ. Νατσιού περί αγνότητας, προκάλεσε πολλά καυστικά σχόλια από τα συστημικά ΜΜΕ, που απ’ ότι φαίνεται έχουν απωλέσει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν αυτή την αρετή, διότι επενδύουν συνεχώς στο αντίθετο, δηλαδή την ηθική εξαχρείωση του κόσμου. Ενοχλήθηκαν από την αγωγή αγνότητας που προτείνει ο κ. Νατσιός, σαν να είναι… ασύμβατη η αγνότητα με την ψυχή ενός παιδιού!

Κάποιοι γράψανε μάλιστα πως ο Νατσιός προάγει την… καταπίεση της σεξουαλικότητας μόνο και μόνο επειδή… τόλμησε να εκθειάσει την αγνότητα (!), σαν να είναι το σεξ το ανώτερο ιδανικό που μπορεί να προβάλλει ο Δάσκαλος στους μαθητές ή σαν να είναι κοινωνικό κέρδος η πρόωρη σεξουαλικοποίηση των παιδιών. Το κατά πόσο είναι «κέρδος», φαίνεται ήδη από την εκτίναξη της εγκληματικότητας ανηλίκων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είπε πως αντί να μαθαίνουν τα παιδιά για… συνταγές μαγειρικής και να φορτώνονται από ένα σωρό άχρηστες ή επιζήμιες πληροφορίες, θα μπορούσαν να διδάσκονται και για την αρετή της αγνότητας και τον ιερό ρόλο της οικογένειας, έτσι όπως αναδεικνύονται αυτές οι αξίες από μεγάλους «μαϊστόρους» των ελληνικών γραμμάτων, τον Ελύτη, τον Δροσίνη, τον Κάλβο κ.α., κείμενα δηλαδή που «γλυκαίνουν την ψυχή των παιδιών», όπως είπε.

«Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά… Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια», πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού στον καιρό της πανδημίας, ο Δημήτρης Νατσιός ξεκαθάρισε πως η αντίθεση της ΝΙΚΗΣ ήταν στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας που εφαρμόστηκε. Ανέφερε μάλιστα και το παράδειγμα των υγειονομικών που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδίωξε για 16 ολόκληρους μήνες, ενώ κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας η ίδια κυβέρνηση τους αντιμετώπιζε ως ήρωες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Στηρίζουμε το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού – Να διδαχθεί και η αρετή της αγνότητας στα σχολεία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.