ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Το Κιλκίς είναι ο πιο εύφορος τόπος της Μακεδονίας μας – Δεν έχει νερά, δεν έχει ποτάμια και όμως είναι η πλουσιότερη γη

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ διάβασε ένα κείμενο, γραμμένο από τον Σταύρο Λίβα, μαθητή τότε, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του "20, για το απέραντο «Εθνικό Νεκροταφείο» στο Κιλκίς που κρύβει στα σπλάχνα του τα κορμιά χιλιάδων παλληκαριών.
Δημήτρης Νατσιός: Το Κιλκίς είναι ο πιο εύφορος τόπος της Μακεδονίας μας – Δεν έχει νερά, δεν έχει ποτάμια και όμως είναι η πλουσιότερη γη

Συγκλονιστικός Δημήτρης Νατσιός από το βήμα της Βουλής για την επέτειο της απελευθερώσεως του Κιλκίς.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ διάβασε ένα κείμενο, γραμμένο από τον Σταύρο Λίβα, μαθητή τότε, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του “20, για το απέραντο «Εθνικό Νεκροταφείο» στο Κιλκίς που κρύβει στα σπλάχνα του τα κορμιά χιλιάδων παλληκαριών.

«Πάνω στα κορμιά αυτά στήθηκαν τα θεμέλια αυτής της πόλης. Και το σιτάρι που φτιάχνει το ψωμί μας, θεριεύει και μεστώνει, ρουφώντας από τη γη αίμα αντί για νερό», υπογράμμισε, διαβάζοντας το κείμενο ο Δημήτρης Νατσιός.

«Κάθε λόφος γύρω μας κι ένας “κρανίου τόπος”. Κάθε χωράφι κι ένας “αγρός αίματος”, για να χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς του Ευαγγελίου», συμπλήρωσε, με αναφορά πάντα στο συγκλονιστικό κείμενο.

«Τα πρώτα χρόνια, τ’ αλέτρια που όργωναν τη γη, έφερναν στην επιφάνεια λευκά κόκκαλα, “κόκαλα Ελλήνων ιερά”, μαζί με σκουριασμένες ξιφολόγχες και δερμάτινες παλάσκες περασμένες σε ζωστήρες που έζωναν, κάποτε, λυγερά σώματα παλληκαριών. Κι όλοι μας», λέει ο μικρός τότε μαθητής, «λίγο – πολύ, έχουμε να θυμόμαστε πως κάποτε, σκάβοντας τις αυλές των σπιτιών μας, είχαμε βρει σκουριασμένα όπλα κι ανθρώπινα κρανία. Θυμάμαι τους πρώτους περιπάτους που κάναμε με το σχολείο εκεί κοντά στους πρόποδες του Άη-Γιώργη. Η δασκάλα μας έλεγε ότι οι παπαρούνες στον τόπος μας είναι πιο κόκκινες από αλλού, “γιατί παίρνουν το χρώμα τους από το αίμα των σκοτωμένων παλληκαριών”. Κι εμείς διστάζαμε να τις κόψουμε, από φόβο, μήπως και ματώσουμε τα χέρια μας», σημείωσε ο Δημήτρης Νατσιός.

Ναι, αγαπητοί συνάδελφοι «και σήμερα οι λόφοι με τις παπαρούνες, ναι, και σήμερα η ιστορία της Μακεδονίας μας ποτίζεται από το αίμα των 10.000 χιλιάδων περίπου αξιωματικών και στρατιωτικών, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τριήμερο μάχη του Κιλκίς – Λαγανά. Οι “κόκκινες γραμμές” στην πατρίδα μας δεν χαράσσονται με μελάνια, ούτε με στιλό και μολύβια. Όχι. Χαράσσονται με το αίμα και τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία. Ο εθνικός μας ύμνος είναι ύμνος για την Ελευθερία. Τιμή και δόξα στους ένδοξους μαχητές του Κιλκίς που έδωσαν και το αίμα τους για τη μία και μοναδική Μακεδονία μας», κατέληξε ο Δημήτρης Νατσιός.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Νατσιός κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν στην παρέλαση αυτή, για την επέτειο της μάχης του Κιλκίας και όχι στην εννιαήμερη «καρναβαλική παρέλαση ασωτίας» του Pride στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μάχη Κιλκίς-Λαχανά υπήρξε από τις φονικότερες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: Το Κιλκίς είναι ο πιο εύφορος τόπος της Μακεδονίας μας – Δεν έχει νερά, δεν έχει ποτάμια και όμως είναι η πλουσιότερη γη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.