ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Το Κιλκίς είναι ο πιο εύφορος τόπος της Μακεδονίας μας – Δεν έχει νερά, δεν έχει ποτάμια και όμως είναι η πλουσιότερη γη

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ διάβασε ένα κείμενο, γραμμένο από τον Σταύρο Λίβα, μαθητή τότε, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του "20, για το απέραντο «Εθνικό Νεκροταφείο» στο Κιλκίς που κρύβει στα σπλάχνα του τα κορμιά χιλιάδων παλληκαριών.

Δημήτρης Νατσιός: Το Κιλκίς είναι ο πιο εύφορος τόπος της Μακεδονίας μας - Δεν έχει νερά, δεν έχει ποτάμια και όμως είναι η πλουσιότερη γη
Ìüíç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ ÅèíéêÞò Ïéêïíïìßáò êáé Ïéêïíïìéêþí: «ÅíóùìÜôùóç ôçò Ïäçãßáò (ÅÅ) 2021/2118 ãéá ôçí áóöÜëéóç áóôéêÞò åõèýíçò ðïõ ðñïêýðôåé áðü ôçí êõêëïöïñßá áõôïêéíÞôùí ï÷çìÜôùí, ëÞøç ìÝôñùí ðñïò åöáñìïãÞ ôïõ Êáíïíéóìïý (ÅÅ) 2022/858 ó÷åôéêÜ ìå ôï ðéëïôéêü êáèåóôþò õðïäïìþí ôçò áãïñÜò ðïõ âáóßæïíôáé óå ôå÷íïëïãßá êáôáíåìçìÝíïõ êáèïëéêïý, åéäéêüôåñåò ñõèìßóåéò ãéá ôá ï÷Þìáôá êáé ôç äçìüóéá ðåñéïõóßá êáé Üëëåò äéáôÜîåéò ôïõ Õðïõñãåßïõ ÅèíéêÞò Ïéêïíïìßáò êáé Ïéêïíïìéêþí». ÅÉÓÇÃÇÔÅÓ: Ìé÷áÞë (Ìé÷Üëçò) Ðáðáäüðïõëïò êáé Ãåþñãéïò ÃáâñÞëïò. Óçìåßùóç: Ç ÄéÜóêåøç ôùí ÐñïÝäñùí áðïöÜóéóå óôç óõíåäñßáóç ôçò 13çò Éïõíßïõ 2024 ôç óõæÞôçóç ôïõ íïìïó÷åäßïõ óå ìßá (1) óõíåäñßáóç.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Συγκλονιστικός Δημήτρης Νατσιός από το βήμα της Βουλής για την επέτειο της απελευθερώσεως του Κιλκίς.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ διάβασε ένα κείμενο, γραμμένο από τον Σταύρο Λίβα, μαθητή τότε, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του “20, για το απέραντο «Εθνικό Νεκροταφείο» στο Κιλκίς που κρύβει στα σπλάχνα του τα κορμιά χιλιάδων παλληκαριών.

«Πάνω στα κορμιά αυτά στήθηκαν τα θεμέλια αυτής της πόλης. Και το σιτάρι που φτιάχνει το ψωμί μας, θεριεύει και μεστώνει, ρουφώντας από τη γη αίμα αντί για νερό», υπογράμμισε, διαβάζοντας το κείμενο ο Δημήτρης Νατσιός.

«Κάθε λόφος γύρω μας κι ένας “κρανίου τόπος”. Κάθε χωράφι κι ένας “αγρός αίματος”, για να χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς του Ευαγγελίου», συμπλήρωσε, με αναφορά πάντα στο συγκλονιστικό κείμενο.

«Τα πρώτα χρόνια, τ’ αλέτρια που όργωναν τη γη, έφερναν στην επιφάνεια λευκά κόκκαλα, “κόκαλα Ελλήνων ιερά”, μαζί με σκουριασμένες ξιφολόγχες και δερμάτινες παλάσκες περασμένες σε ζωστήρες που έζωναν, κάποτε, λυγερά σώματα παλληκαριών. Κι όλοι μας», λέει ο μικρός τότε μαθητής, «λίγο – πολύ, έχουμε να θυμόμαστε πως κάποτε, σκάβοντας τις αυλές των σπιτιών μας, είχαμε βρει σκουριασμένα όπλα κι ανθρώπινα κρανία. Θυμάμαι τους πρώτους περιπάτους που κάναμε με το σχολείο εκεί κοντά στους πρόποδες του Άη-Γιώργη. Η δασκάλα μας έλεγε ότι οι παπαρούνες στον τόπος μας είναι πιο κόκκινες από αλλού, “γιατί παίρνουν το χρώμα τους από το αίμα των σκοτωμένων παλληκαριών”. Κι εμείς διστάζαμε να τις κόψουμε, από φόβο, μήπως και ματώσουμε τα χέρια μας», σημείωσε ο Δημήτρης Νατσιός.

Ναι, αγαπητοί συνάδελφοι «και σήμερα οι λόφοι με τις παπαρούνες, ναι, και σήμερα η ιστορία της Μακεδονίας μας ποτίζεται από το αίμα των 10.000 χιλιάδων περίπου αξιωματικών και στρατιωτικών, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τριήμερο μάχη του Κιλκίς – Λαγανά. Οι “κόκκινες γραμμές” στην πατρίδα μας δεν χαράσσονται με μελάνια, ούτε με στιλό και μολύβια. Όχι. Χαράσσονται με το αίμα και τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία. Ο εθνικός μας ύμνος είναι ύμνος για την Ελευθερία. Τιμή και δόξα στους ένδοξους μαχητές του Κιλκίς που έδωσαν και το αίμα τους για τη μία και μοναδική Μακεδονία μας», κατέληξε ο Δημήτρης Νατσιός.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Νατσιός κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν στην παρέλαση αυτή, για την επέτειο της μάχης του Κιλκίας και όχι στην εννιαήμερη «καρναβαλική παρέλαση ασωτίας» του Pride στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μάχη Κιλκίς-Λαχανά υπήρξε από τις φονικότερες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Exit mobile version