ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Σαββίδης για το λόγκο του μετρό: Χαλιά Περσίας – Λογότυπα Ινδίας (vid)

Αντιγραφή από αυτόν τον Ινδό καλλιτέχνη είναι το λόγκο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Σαββίδης για το λόγκο του μετρό: Χαλιά Περσίας - Λογότυπα Ινδίας (vid)
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την κοροϊδία του λόγκο για το Μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε ο Δημήτρης Σαββίδης ο οποίος ανακάλυψε μάλιστα είναι σχεδόν πανομοιότυπο λόγκο το οποίο χρησιμοποιεί ο Ινδός καλλιτέχνης, Mahi Arts.

Από τη στιγμή που έγινε η αποκάλυψη του λόγκο για το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει γίνει χαμός στο διαδίκτυο με τους χρήστες να γελάνε με το ερασιτεχνικό λογότυπο που στοίχισε χιλιάδες.

Ο Δημήτρης Σαββίδης έκανε το παρακάτω βίντεο στο Facebook στο οποίο τα είπε όλα ενώ σημείωσε και σε σχόλιο στην ανάρτησή του:

«Στη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς γιατί οι κρατικές δαπάνες δεν ακολουθούν τις αρχές και πρακτικές διαχείρισης που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις. Σε κάθε σοβαρή επιχείρηση, η αλόγιστη σπατάλη αποτελεί ένδειξη κακής διοίκησης και καταστροφικής διαχείρισης. Για οποιαδήποτε δαπάνη, από την πιο μικρή ως τη μεγαλύτερη, υπάρχει αυστηρός έλεγχος και διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ οι δαπάνες εγκρίνονται μετά από ανοιχτούς διαγωνισμούς και συγκριτική αξιολόγηση προσφορών. Οι υπεύθυνοι καλούνται να τεκμηριώσουν την αναγκαιότητα κάθε κόστους, υπόκεινται σε έλεγχο και αξιολογούνται αυστηρά με κριτήρια απόδοσης.

Στον αντίποδα, παρατηρούμε ότι σε κράτη που λειτουργούν με ασάφεια και έλλειψη ελέγχων, οι αλόγιστες σπατάλες γίνονται κανόνας και όχι εξαίρεση. Απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς, προκαλούν ερωτήματα και απογοήτευση στους πολίτες, που βλέπουν δημόσιο χρήμα να ξοδεύεται χωρίς δικαιολογημένη αξιολόγηση ή προοπτική απόδοσης. Όταν οι δαπάνες γίνονται χωρίς διαφάνεια, χωρίς σύστημα αξιολόγησης και χωρίς λογοδοσία, το κράτος απομακρύνεται από το πρότυπο μίας σοβαρής και υπεύθυνης επιχείρησης και κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αναποτελεσματικό «μπάχαλο», όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούν.
Οι πολίτες αξίζουν ένα κράτος που να σέβεται και να αξιοποιεί υπεύθυνα κάθε ευρώ που διαχειρίζεται, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε υπεύθυνη επιχείρηση.»

Exit mobile version