ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημογραφικό SOS: Συνεχίζεται η εθνική αυτοκτονία, με την κυβέρνηση να έχει σηκώσει τα χέρια – Μείον 56.000 άτομα το 2023!

Στοιχεία ΣΟΚ από τη Eurostat - Μόλις 71 χιλιάδες οι γεννήσεις και 127 χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα το 2023! - 2η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ!

Στοιχεία ΣΟΚ από τη Eurostat γιια το δημογραφικό - Μόλις 71.000 οι γεννήσεις και 127.000 οι θάνατοι το 2023! - 2η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δημογραφική αυτοκτονία της Ελλάδας, με το φυσικό της ισοζύγιο να απέχει πλέον ελάχιστα για να γίνει το χειρότερο της Ευρώπης! Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί να καταστρώσει ένα εθνικό σχέδιο για ανάσχεση της υπογεννητικότητας και αρκείται σε σποραδικά μέτρα που θεωρούνται «ασπιρίνες», η τρομακτική μείωση του πληθυσμού συνεχίζει να οδηγεί την πατρίδα μας στον αφανισμό.

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν μια πρωτοφανή πληθυσμιακή υποχώρηση της Ελλάδας, με ετήσιους αριθμούς απωλειών που θα συναντούσε κάποιος μόνο σε έναν καταστροφικό πόλεμο! Οι θάνατοι τείνουν να γίνουν σχεδόν διπλάσιοι από τις γεννήσεις! Συγκεκριμένα για το έτος 2023, οι γεννήσεις ήταν μόλις 71.000 ενώ οι θάνατοι 127.000! Μιλάμε για συρρίκνωση πληθυσμού κατά 56.000 άτομα, δηλαδή σαν να έσβησε από το χάρτη μια πόλη σαν το Αγρίνιο!

Και προσέξτε ότι μιλάμε για ένα έτος που η πανδημία σταδιακά «έσβησε», τα περιοριστικά μέτρα έπαψαν, ο γενικευμένος φόβος εγκατέλειψε την κοινωνία και η ζωή πήρε ξανά τους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Κι όμως ακόμα και σε μια σχεδόν φυσιολογική χρονιά, το ισοζύγιο θανάτων – γεννήσεων κινήθηκε σε τραγικά επίπεδα.

Ακόμα χειρότερα, η «αυτοκτονία» της Ελλάδας ξεχωρίζει και πανευρωπαϊκά. Όπως καταγράφεται από τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ολόκληρο το 2023! Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφονται στην Πολωνία (-132.800 άτομα), την Ελλάδα (-16.800) και την Ουγγαρία (-15.100)., ενώ στον αντίποδα αύξηση παρατηρήθηκε στις υπόλοιπες 20 χώρες, με τη μεγαλύτερη στην Ισπανία (+525.100), τη Γερμανία (+330.000) και τη Γαλλία (+229.000).

Ο συνολικός πληθυσμός των Ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να παρουσιάζει μια μικρή αύξηση, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό αυτό αποδίδεται στις αυξημένες λαθρομεταναστευτικές ροές, αλλά και στον πληθυσμό που μετακινήθηκε από την Ουκρανία σε χώρες της ΕΕ, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

Η πληθυσμιακή υποχώρηση στην Ελλάδα θα ήταν ακόμα πιο εφιαλτική στο πραγματικό της νούμερο, αν τα στοιχεία της Eurostat δεν συμπεριελάμβαναν και τις μεταναστευτικές ροές. Με την προσμέτρηση 39.000 μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα (κυρίως παράνομα), το νούμερο πληθυσμιακής συρρίκνωσης κατεβαίνει τεχνητά σε μείον 16.800 άτομα, για το 2023. Αν εξετάζονταν δε και οι γεννήσεις μόνο των Ελλήνων (η Eurostat δεν συμπεριλαμβάνει τέτοια μέτρηση), εκεί σίγουρα έχουμε να κάνουμε με εθνική τραγωδία.

Ενώ αυτά τα νούμερα θα έπρεπε να κινήσουν άμεσες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμά να αντιμετωπίζει μόνο επιδερμικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και να μη σχεδιάζει στοχευμένες πολιτικές που να εφαρμόζονται πρώτα σε ακριτικές περιοχές και χωριά της επαρχίας που έχουν άμεση ανάγκη δημογραφικής ενίσχυσης, αλλά βεβαίως και στις μεγαλουπόλεις.

Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η στεγαστική κρίση, η υπερφορολόγηση και η σχεδόν ανύπαρκτη κρατική πρόνοια, συμπληρώνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που συνεχίζει να αποτελεί βόμβα για το δημογραφικό. Και δυστυχώς τίποτα δεν δείχνει ότι θα μπει φρένο σε αυτή τη γενοκτονία…

Exit mobile version