ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 11χρονης: Ένοχη η ελληνική πολιτεία για την ατιμωρησία των Ρομά που οδηγεί σε εγκλήματα – Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο

Οργή στο πανελλήνιο για το γεγονός ότι ο 37χρονος Ρομά δολοφόνος είχε καταδικαστεί για παιδοβιασμό το 2020 και είχε αφεθεί ελεύθερος

Οργή στο πανελλήνιο για το γεγονός ότι ο 37χρονος Ρομά δολοφόνος είχε καταδικαστεί για παιδοβιασμό το 2020 και είχε αφεθεί ελεύθερος.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άλλο ένα φρικτό έγκλημα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Βιαστές, εγκληματίες και υποψήφιοι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι με τη «βούλα» της δικαιοσύνης.

Και είναι και αυτός ένας σημαντικός λόγος που ο λαός είτε απείχε αηδιασμένος από την ευρωκάλπη, είτε «μαύρισε» την κυβέρνηση κατεβάζοντας τα ποσοστά της κατά 13 μονάδες: η τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας και η ατιμωρησία των ενόχων, είτε αυτοί είναι στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, είτε στα υψηλά.

Σόκαρε το πανελλήνιο η κτηνώδης δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού στη Μυρτιά Ηλείας από τον 37χρονο Ρομά θείο της, που επιχείρησε να κακοποιήσει το κορίτσι, την κατακρεούργησε με κατσαβίδι και την πέταξε σε ένα χωράφι με καλαμιές.

Η πτυχή του εγκλήματος που εξοργίζει τους πολίτες, είναι ότι ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2020 με κάθειρξη 9 ετών για τον βιασμό 14χρονης, κι όμως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κάποια σοβαρή αιτιολογία. Χωρίς καμία νομική ή κοινή λογική, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου άφησε έναν καταδικασμένο παιδοβιαστή να κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία για 4 χρόνια, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο Ρομά ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη. Όμως με τον φοβικό τρόπο που αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία τους καταυλισμούς των Ρομά, είναι σχεδόν απίθανο να τηρούνταν σωστά ακόμα και αυτοί οι υποτυπώδεις περιοριστικοί όροι.

Και τελικά το κτήνος που το ελληνικό κράτος άφησε ατιμώρητο, δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του, αφού πρώτα αποπειράθηκε να τη βιάσει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άρειος Πάγος – δυστυχώς πολύ αργά – διέταξε σήμερα Τρίτη (11/6) πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που αν και καταδίκασαν τον παιδεραστή, τον άφησαν να βγάλει ξανά στην κοινωνία τις διεστραμμένες ορέξεις του.

Ο πειθαρχικός έλεγχος θα εστιάσει στην αιτιολογία που επικαλέστηκαν οι δικαστές για να αφήσουν ελεύθερο τον 37χρονο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το δικαστήριο επί της ουσίας τον άφησε ελεύθερο χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία.

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ στην απονομή δικαιοσύνης, και τελικά το ίδιο «έργο» συνεχίζεται και εγκληματίες αφήνονται ανενόχλητοι να «χτυπάνε» 2 και 3 φορές, παρά το ότι τους έχει τσακώσει ο νόμος. Οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους και η δικαιοσύνη δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό γκρεμίζει το έργο της αστυνομίας. Το ενδιαφέρον είναι να μάθουμε με τι κίνητρα οι δικαστές αφήνουν ελεύθερους αυτούς τους εγκληματίες. Γιατί αρκετές εξοργιστικές εξηγήσεις ακούγονται γι’ αυτό, αλλά δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε κάποια.

Είναι κοινό «μυστικό» ότι εγκληματίες Ρομά μπαινοβγαίνουν στις φυλακές ή δεν μπαίνουν καν πίσω από τα κάγκελα απολαμβάνοντας σκανδαλώδεις δικαστικές αποφάσεις. Επίσης η παράδοση των Ρομά «κανονικοποιεί» τις σεξουαλικές επαφές με ανήλικες, αφού ένα 13χρονο – 14χρονο κορίτσι θεωρείται «ώριμο» για γάμο. Ένα απεχθές φαινόμενο για το οποίο η ελληνική πολιτεία στέκεται άπραγη και το αφήνει να διαιωνίζεται, για να μην πάει κόντρα στους άγραφους νόμους των καταυλισμών. Το αποτέλεσμα είναι να συντηρείται η κουλτούρα του παιδοβιασμού και να φτάνουμε μέχρι και σε τέτοια εγκλήματα, όπως η στυγνή δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού.

Exit mobile version