ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει ο «παπα-ΠΑΟΚ»: Να κάνουν κοινή δήλωση οι αρχηγοί των ομάδων – Ούτε σταγόνα άλλου αίματος

Ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος συγκλονίζει με δηλώσεις του για την δολοφονία του Άλκη.

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει ο «παπα-ΠΑΟΚ»: Να κάνουν κοινή δήλωση οι αρχηγοί των ομάδων - Ουτε σταγόνα άλλου αίματος
Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει ο «παπα-ΠΑΟΚ»: Να κάνουν κοινή δήλωση οι αρχηγοί των ομάδων - Ουτε σταγόνα άλλου αίματος
Συντάκτης: Χρήστος Μαγγίνας Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δολοφονία Άλκη: Την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού κλήθηκε να σχολιάσει ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος, ο γνωστός για την αγάπη του στον ΠΑΟΚ ιερέας, που κατάφερε να συγκλονίσει τους πάντες με το μήνυμα ενότητας που έστειλε.

Πιο συγκεκριμένα, ο «παπα-ΠΑΟΚ», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα, σχολιάζοντας με πόνο ψυχής την τραγωδία που εκτυλίχθηκε λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο του Άρη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πατέρας Χρήστος, μιλάμε για ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει σε μια κοινωνία ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς όλες τις ομάδες και τους αρχηγούς του να βγούνε μπροστά ούτε ώστε να μην ξανακυλήσει ούτε σταγόνα άλλου αίματος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε πολλές φορές στο παρελθόν με ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με τα οπαδικά θέματα, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα του προκειμένου να βάλει και ο ίδιος ένα λιθαράκι για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην έχθρα και την οπαδική βία που κόστισε την ζωή ενός νεαρού παιδιού.

«Θέλει φοβερή προσοχή αυτή τη στιγμή. Θέλει οι σύνδεσμοι, οι φίλαθλοι, οι ομάδες, η κοινωνία να ασχοληθεί σε βάθος» σημείωσε ο πατέρας Χρήστος προσθέτοντας ότι «κανένας δεν νοιάζεται να δώσει πραγματική αγωγή στα παιδιά… όλα κινούνται πολλές φορές στην τύχη τους αλλά η τύχη δεν μας ευνοεί 1.000%, πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα», τόνισε αρχικά ο πατέρας Χρήστος.

«Μου εξομολογήθηκαν παιδιά που συμμετείχαν σε αυτά τα τραγικά σημεία συναντήσεων. Το ξέρει η κοινωνία ότι κάθε τόσο ορίζουν συναντήσεις για να σφαχτούν;  Δίνω την ψυχή και την καρδιά μου και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις το πέτυχα, σε άλλες περιπτώσεις με ειρωνεύτηκαν και έφυγαν, δεν πειράζει. Αλλά, όταν το πέτυχα ένιωσα περήφανος που μου είπαν «πάτερ, δεν θα το ξανακάνω». Παιδάκι μου του λέω, εκεί απέναντι είναι ο αδελφός σου… ο φίλος σου, το κορίτσι σου… Πώς σφάζεστε;», αποκαλύπτοντας μια από τις συζητήσεις του με τους οπαδούς.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη του πως οι αρχηγοί πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας. «Θα μπορούσαν, εξ’ αφορμής τέτοιων καταστάσεων, οι αρχηγοί όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, όσοι είναι στην πρώτη κατηγορία, να μαζευτούν και να κάνουν κοινή δήλωση. Να πουν «παιδιά, φτάνει. Δεν θα σας αφήνουμε να έρχεστε στο γήπεδο αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο αγαπητός στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ ιερέας, είπε πως δεν μπορεί να γίνει πολεμική ιδεολογία η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και πως δεν πρέπει να ξανακυλήσει ποτέ ξανά ούτε μια σταγόνα αίματος!

 

Exit mobile version