ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: «Αδερφέ χτυπήθηκα» – Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη – Μαρτυρίες σοκ για το φονικό της Ν.Φιλαδέλφειας

Φίλος του Μιχάλη περιγράφει τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές του - «Υπήρχε τρελή αιμορραγία, ασταμάτητη - Συγγνώμη αδερφέ δεν τα κατάφερα...»
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: «Αδερφέ χτυπήθηκα» – Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη – Μαρτυρίες σοκ για το φονικό της Ν.Φιλαδέλφειας

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Η αστυνομία «κοιμήθηκε», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κοιμήθηκε» και ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης δολοφονήθηκε επειδή ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον «ύπνο». Οι ατελείωτες ειδήσεις για το τραγικό περιστατικό και οι στημένες τοποθετήσεις των κυβερνητικών που προσπαθούν να περιορίσουν το πολιτικό κόστος, δημιουργούν μια αίσθηση «απόστασης» από αυτό που πραγματικά έγινε το βράδυ της Δευτέρας έξω από την OPAP Arena.

Πρέπει όμως να παραμείνουμε στην ουσία του ζητήματος. Αυτό που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν κυριολεκτικά σφαγή. Ήταν ένα πολεμικό μέτωπο στην καρδιά μιας πόλης. Ένας στρατός από μανιασμένους χούλιγκανς, περικύκλωσαν το γήπεδο και άρχισαν να χτυπάνε τυφλά όποιον έβρισκαν. Με μαχαίρια, με στειλιάρια, με πέτρες. Πήγαν εκεί για να σκοτώσουν, και το επιτελικό κράτος «παρακολουθούσε» διακριτικά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είναι αυτοί που μας δίνουν τη σωστή διάσταση του θέματος, και όχι οι «αποστειρωμένες» δηλώσεις των κυβερνητικών που δηλώνουν «συντετριμμένοι», χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Οι μαρτυρίες για τις δραματικές τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή, συγκλονίζουν. Δείχνουν ωμή, την αγριότητα των δολοφόνων που έδρασαν ανενόχλητοι. Ένα και μόνο μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία ήταν αρκετό για να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον Μιχάλη, που τελικά τον οδήγησε στον θάνατο.

Και τα τελευταία του λόγια; «Αδερφέ χτυπήθηκα». Όπως εκείνο το «μη με χτυπάτε άλλο», του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού. Ο κύκλος της δολοφονικής βίας συνεχίζεται και το κράτος παραμένει θεατής αυτού του ακατάπαυστου πολέμου.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ”αδερφέ χτυπήθηκα” και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί» είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο αυτόπτης μάρτυρας

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισέ στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί» συνέχισε την περιγραφή των τελευταίων μαρτυρικών στιγμών για τον Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος διένυσε μια απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που δέχτηκε τη μαχαιριά, για να κρυφτεί σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ο συγκεκριμένος αυτόπτης μάρτυρας ήταν αυτός – που όπως ισχυρίζεται – έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο: «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε… Από ό,τι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε συγκλονισμένος ο αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλη μια οικογένεια βυθίστηκε στον πένθος χωρίς λόγο και αιτία. Ένα νέο παλικάρι δολοφονήθηκε έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων φανερώνουν ότι η επίθεση των χούλιγκανς ήταν τόσο σφοδρή που από θαύμα δεν είχαμε περισσότερους νεκρούς. Και το πιο εξοργιστικό, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, είναι ότι τα ΜΑΤ έκαναν 25 λεπτά για να επέμβουν και να ρίξουν τα πρώτα δακρυγόνα. Και όλα αυτά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προ.Πο γνώριζαν τα πάντα για το ραντεβού θανάτου. Για σχεδόν μισή ώρα, οι χούλιγκανς δρούσαν ανενόχλητοι, χτυπούσαν άτομα, μαχαίρωναν, έβαζαν φωτιές, κυνηγούσαν κόσμο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μίλησε στη κάμερα της ΕΡΤ και αποτύπωσε το μέγεθος της αγριότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς τέτοια επίθεση δεν έχει δει ούτε στην τηλεόραση:

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: “Παιδιά φύγετε, έρχονται επιδρομή Κροάτες” Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατηθήκαμε στην αρχή.

Έγινε συμπλοκή με παιδιά νεαρά, φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανέβηκαν προς τη θύρα 21 και ξαναγυρίζουν πίσω. Ξανά αρχίζουν τα σπάνε ότι υπήρχε όρθιο, σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε.

Κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί τον είχαν μαχαιρώσει στο χέρι. Έναν κολλητό μου φίλο που τον έφερα από το Περιστέρι. Φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όχι χούλιγκαν. Γιατί άλλο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και άλλο οι χούλιγκανς που κάνανε συμφωνία με τους Κροάτες. Γιατί αυτό έγινε!

Ο φίλος μου αυτός έφαγε μια ροπαλιά, τού κόψανε το αυτί και μετά βέβαια από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ, καμιά εικοσαριά άτομα τα οποία μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας κύριος με την κόρη του 13 ετών την τραυμάτισαν. Βραδιά τρομοκρατίας.

Ένα πράγμα το οποίο δεν το έχουμε ζήσει ποτέ. Ούτε στην τηλεόραση έχουμε δει τέτοια επίθεση. Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτή ήτανε δολοφόνοι όλοι, όλοι μαυροφορεμένο, ένας πανικός.

Αν είχαμε τέτοια πληροφορία, προφανώς θα φυλαγόμαστε και δεν θα ήμασταν στο μαγαζί, δεν θα υπήρχε κόσμος να κάνει τη βόλτα του εδώ με τα παιδιά του. Αν είχαμε κάποια τέτοια πληροφορία, φυσικά δε θα ήμασταν εδώ. Ξαφνιαστήκαμε. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο γιατί αυτή ήταν δολοφονική επίθεση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: «Αδερφέ χτυπήθηκα» – Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη – Μαρτυρίες σοκ για το φονικό της Ν.Φιλαδέλφειας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.