ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Υπηρεσίες δεν διάβασαν καν τα έγγραφα που προειδοποιούσαν για την επιδρομή των Κροατών, λέει ο Καλλιακμάνης!

Δολοφονία: Βαριές οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ για τη φονική επιδρομή των χούλιγκανς, που όμως δεν αναιρούν τις τεράστιες ευθύνες του Γιάννη Οικονόμου
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Υπηρεσίες δεν διάβασαν καν τα έγγραφα που προειδοποιούσαν για την επιδρομή των Κροατών, λέει ο Καλλιακμάνης!

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με τη δολοφονική επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού αποκάλυψε ότι στην ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν τα υπηρεσιακά έγγραφα που προειδοποιούσαν για τις κινήσεις των νεοναζί συμμοριτών!

Εάν ισχύει αυτή η καταγγελία, αν μη τι άλλο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επαγγελματική (αν)ικανότητα και την απίστευτη επιπολαιότητα που διακρίνει υψηλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, άλλα βεβαίως και την ίδια την πολιτική ηγεσία που υποτίθεται ότι στελεχώνει, ελέγχει και κατευθύνει τη διοίκηση του αστυνομικού σώματος.

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο πλέον ότι οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν τα πάντα για την επιδρομή των Κροατών πολύ πριν ξεκινήσουν το πολύωρο ταξίδι τους προς την Αθήνα, και το ερώτημα είναι εάν υποτίμησαν το ζήτημα εξ’ αρχής.

Εάν μια ολόκληρη «στρατιά» από επικίνδυνους χούλιγκανς διέσχισε τη μισή Ελλάδα και οι υπεύθυνοι για τη δημόσια ασφάλεια έλειπαν για… διακοπές είτε νοητά – είτε στην κυριολεξία, τότε το «ξήλωμα» μερικών αξιωματικών δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς προκύπτουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.

«Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω πριν από λίγο ότι κάποιες περιφερειακές υπηρεσίες δεν είχαν ανοίξει καν το πληροφοριακό δελτίο που ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι θα περάσουν και θα φθάσουν στην Αττική, είναι απαράδεκτο. Όποιος δεν κάνει την δουλειά του καλά να πάει σπίτι του». Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο που όμως τελικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν Κροάτες, «αλλά κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν γιατί πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, Για ποιο λόγο;

Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ένα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Πολύ εύλογη η απορία του κ. Καλλιακμάνη, αλλά οι ευθύνες θα έπρεπε να ξεκινούν πάντα από το ψηλότερο σκαλί της εξουσίας και όχι από το χαμηλότερο. Ειδικά για ένα διεθνές επιτελικό φιάσκο σαν και αυτό, δε νοείται να εξαρτάται η εσωτερική ασφάλεια της χώρας από το αν θα… διαβάσει ένας αστυνομικός ένα έγγραφο ή θα το αγνοήσει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Και ο κ. Καλλιακμάνης συνέχισε: «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όσο αφορά στην είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές αρχές και από τις αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα.

Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Άρα η αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν», ανέφερε.

Παρά τις σοβαρές παρατηρήσεις του κ. Καλλιακμάνη που όντως προκαλούν λογικά ερωτήματα, ο ίδιος προσπάθησε ανεπιτυχώς να βγάλει «λάδι» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, απομονώνοντας στο «κάδρο» των ευθυνών μόνο το μερίδιο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και μιλώντας για… δικαιολογημένη αγανάκτηση του υπουργού:

«Η αγανάκτηση του Υπουργού είναι δικαιολογημένη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιο παιδαριώδες τρόπο», είπε.

Εμείς θα διαφωνήσουμε κάθετα λέγοντας ότι η αγανάκτηση του υπουργού όχι μόνο δεν είναι δικαιολογημένη, άλλα αποτελεί ευθεία πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα που «βράζει» από προχθές. Μόνο η αγανάκτηση του λαού είναι δικαιολογημένη, για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή που οφείλεται στο μπάχαλο που ονομάζεται «επιτελικό κράτος». Και αυτός ο λαός βλέπει το «έργο» των Τεμπών να επαναλαμβάνεται, με υπουργούς που φέρουν αίμα στα χέρια τους, να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες σε υφιστάμενους και κρατικούς υπαλλήλους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Υπηρεσίες δεν διάβασαν καν τα έγγραφα που προειδοποιούσαν για την επιδρομή των Κροατών, λέει ο Καλλιακμάνης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.