ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ – Κόμμα ΝΙΚΗ: «Οδύνη και θυσία στο βωμό της κρατικής ανεπάρκειας»

Στη δολοφονία αυτή υπάρχουν υπεύθυνοι που πρέπει να απολογηθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα ΝΙΚΗ.

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ - Κόμμα ΝΙΚΗ: «Οδύνη και θυσία στο βωμό της κρατικής ανεπάρκειας»
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση το κόμμα ΝΙΚΗ για ένα ακόμα θύμα οπαδικής βίας στην πατρίδα μας. Σκληρή κριτική για την κρατική ανεπάρκεια και όχι μόνο.

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό σε όσα λέει η ΝΙΚΗ. Μια ερώτηση για την κοινωνία μας. Για ποιο λόγο «αγριεύουν τα παιδιά μας»; Διότι, μια συνέχεια από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού είναι όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το κόμμα ΝΙΚΗ έχει μια σειρά από προτάσεις για να σταματήσει ξεριζωθεί μια και καλή το καρκίνωμα της οπαδικής βίας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Η αστυνομία επιβεβαίωσε συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν. Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Οι μνήμες μας από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού είναι νωπές και δυστυχώς, ούτε αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να καταφέρει η πολιτεία να καταπολεμήσει την οπαδική βία, παρότι και οι πιο αδαείς κατάλαβαν πώς λειτουργούν τα clubs των οργανωμένων οπαδών και γιατί προκαλούν τρόμο. Απ’ ότι βλέπουμε, μέχρι τώρα, ουδείς από τους αρμοδίους φαίνεται αποφασισμένος να σταματήσει την εγκληματική βία των χούλιγκαν.

Είναι η ώρα της συνεργασίας μεταξύ ΓΓΑ και ειδικού οργάνου της αστυνομίας που θα γνωρίζει, όπως οι ομάδες, τις λέσχες των οπαδών. Θα υπάρχει σε πρώτο στάδιο έλεγχος σε κάθε ενεργό μέλος και κάθε φίλαθλος θα πηγαίνει σε συγκεκριμένη θύρα και θα εισέρχεται ονομαστικά, μέχρι οι σύνδεσμοι φιλάθλων να κλείσουν, κάτι το οποίο φαίνεται αναπόφευκτο στον αγώνα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Όλοι γνωρίζουν σε κάθε ομάδα ποια άτομα έχουν επιδείξει παραβατικές συμπεριφορές, όμως όλο και περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας, ενώ συνεργάζονται και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες».

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τι αναφέρει το κόμμα ΝΙΚΗ

Exit mobile version