ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικό βράδυ στην Αλεξανδρούπολη – Άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα – Εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί!

Για ακόμα μία φορά η Ελλάδα καίγεται με τους κατοίκους στην Αλεξανδρούπολη να περνούν μία εφιαλτική βραδιά.
Εφιαλτικό βράδυ στην Αλεξανδρούπολη – Άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα – Εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί!

Σοκαριστική είναι η κατάσταση με τη φωτιά της Αλεξανδρούπολη, αφού για τέταρτη διαδοχική μέρα καίει χωρίς να έχει ελεγχθεί.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι των περιοχών από τις φλόγες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τη νύχτα εστάλη μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν ακόμα 8 οικισμοί, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Άμεσα οι αρχές έτρεξαν να εκκενώσουν και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης και συγκεκριμένα στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής».

Από το χώρο του Νοσοκομείο ακούστηκαν εκρήξεις, οι οποίες πιθανώς να οφείλονται στις φιάλες οξυγόνου που βρίσκονται σε τμήμα της αυλής.

Άρχισαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα!

Η κατάσταση στην περιοχή είναι πάρα πολύ δύσκολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν ασταμάτητη… μάχη όλο τη νύχτα για να προστατέψουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν και να σώσουν όσες περισσότερες περιουσίες γίνεται.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σηκώθηκαν και 7 εναέρια μέσα, προκειμένου να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις, αφού σίγουρα μπορούν να προσφέρουν πολύ σημαντικές λύσεις σε αυτό τον… πόλεμο.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει πως επιχειρούν αυτή την ώρα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έρχονται, η φωτιά έχει περάσει και μέσα από πεδίο βολής και οι φλόγες φτάνουν σε αποθήκες πυρομαχικών για ακόμα μία φορά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εφιαλτικό βράδυ στην Αλεξανδρούπολη – Άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα – Εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.