«Έφυγε» σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Σωτηρία.
Η υγεία του γνωστού δημοσιογράφου είχε επιπλοκές. Χθες μπήκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία.
Η καρδιακή επιπλοκή, που εμφάνισε, τον οδήγησε στη διασωλήνωση, εμφάνισε πνευμονικό οίδημα του τοποθετήθηκε στεντ, ωστόσο δεν άντεξε κι έχασε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.
Αυτός ήταν ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Διετέλεσε ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης, και παρουσιαστής εκπομπών με μακρά πορεία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα σε νεαρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ για χρόνια προτού ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Πέρα από δημοσιογράφος, στον χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».
Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική του πορεία, παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.
Ο Γιώργος Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.
Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Εργαζόταν στα Παραπολιτικά 90.1 FM και στον Real FM 97.8.