ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Efood: Θα «σταματήσει» να λειτουργεί το μεσημέρι – Τι έχει συμβεί

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (17/6) οι εργαζόμενοι στην efood - Ποιες ώρες δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (Παρασκευή 17/6) οι εργαζόμενοι στην efood. Από τις 12 έως τις 16:99 4 η πλατφόρμα δεν θα λειτουργεί.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σήμερα Παρασκευή (17/6) οι εργαζόμενοι της efood θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια εργασιακά αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών δεν θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Μάλιστα οι ντελιβεράδες και θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα. Μάλιστα οι αντιδράσεις για την efood ήταν έντονες στo Twitter με το νέο μοντέλο συνεργασίας πριν από λίγο καιρό. Έτσι η εταιρεία είχε βγάλει ανακοίνωση της μετά τις αντιδράσεις στα Social Media, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό λάθος.

Πάντως το κακό είχε γίνει καθώς η Efood είχε γνωρίσει την απόλυτη καταστροφή στις αξιολογήσεις του Play Store! και τη δικαίωση για 2016 εργαζομένους της έρχεται με την αλλαγή συμβάσεων.

Ο λόγος που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αυτή τη φορά στάση εργασίας είναι διότι ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση της εταιρείας efood να αλλάξει μονομερώς και αυθαίρετα τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος (ειδικά των μισθωτών με τετράωρη απασχόληση).

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την κίνηση αυτή της εταιρείας απαράδεκτη.

Η στάση εργασία θα συνοδευτεί από συγκέντρωση και η μοτοπορεία, η οποία έχει οριστεί για τις 12:30 στο Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η efood εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

Στις προηγούμενες αντιδράσεις για την e-food το Sportime είχε αναφερθεί στο θέμα με το άρθρο «Ή γίνεσαι… «συνεργάτης» ή σε απολύω – Δίκαιη η αγανάκτηση για τον εργασιακό μεσαίωνα!».

Παράλληλα ο Κώστας Βαξερβάνης και το Documento έκαναν λόγο για «Αποκάλυψη για την efood – Ποιος είναι πίσω απ’ τις επικίνδυνες χαρές;»

Exit mobile version