ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφριξε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις Γ. Ψαριανού: «Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, υπουργούς, δικαστές χωρίς να εξηγεί γιατί»

Ένα κράτος ασύδοτης παρακολούθησης των πάντων όπου η ΕΥΠ καταπατά κάθε συνταγματική δικλείδα προστασίας δεδομένων
Έφριξε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις Γ. Ψαριανού: «Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, υπουργούς, δικαστές χωρίς να εξηγεί γιατί»

ΕΥΠ – Παρακολουθήσεις: Ρίγη ανατριχίλας προκάλεσαν τα όσα ξεστόμισε σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN o πρώην βουλευτής και νυν μετακλητός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, Γρηγόρης Ψαριανός.

Προχωρώντας σε μια αδιανόητη δήλωση, ο κ. Ψαριανός ουσιαστικά παραδέχθηκε πως ζούμε σε ένα καθεστώς ασύστολης παρακολούθησης των πάντων, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος.

Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς «Μεγάλου Αδερφού» που μέσω της ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, χωρίς καμία προστασία των προσωπικών δεδομένων και χωρίς να δίνεται η παραμικρή αιτιολόγηση δια της θεσμικής οδού, ώστε να δικαιολογηθεί για ποιους λόγους παρακολουθείται ο καθένας.

«Η ΕΥΠ κάνει μια δουλειά. Ποια δουλειά κάνει; Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους εκλεγμένους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΥΠ», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Δηλαδή ουσιαστικά ο πολιτικός γυρολόγος κ. Ψαριανός μας λέει πως ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί, οι Δικαστικοί, όλοι υπάγονται υπό την εξουσία της υπογραφής ενός και μόνο εισαγγελέα που για τον οποιοδήποτε λόγο θα δώσει έγκριση για παρακολούθηση του κάθε προσώπου. Μια και μόνο υπογραφή διαθέτει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ολόκληρο το Σύνταγμα. Αυτή είναι η λειτουργία της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός στην συνέχεια επικαλέστηκε το βολικό αφήγημα μιας μονίμως αιωρούμενης… εθνικής απειλής, προσθέτοντας ότι, «ο πράκτορας των ξένων δυνάμεων δεν θα είναι ο μανάβης της γειτονιάς, ούτε ο περιπτεράς». Ασφαλώς, δεν είχε να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την λογική που βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Αν δεν έχουν κάνει κάτι το μεμπτό τότε γιατί παρακολουθούνταν; Αν έχουν πράξει κάτι παράνομο, τότε γιατί παραμένουν στις θέσεις τους;

Κατά την γνώμη του Γρηγόρη Ψαριανού, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί όποιον θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κάποια από τις αρμόδιες αρχές και στον ελληνικό λαό.

Μάλιστα αναρωτήθηκε: «Πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τους παρακολουθεί; Πρέπει να βγάζει δελτίο Τύπου;».

Μέσω αυτών των αδιανόητων δηλώσεων ουσιαστικά ο κ. Ψαριανός προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη πως οι πολίτες πρέπει να ξεγράψουν την συνταγματική ομαλότητα του κράτους και να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι άπαντες θα παρακολουθούνται «για το καλό τους», όπως ακριβώς γινόταν και στην δικτατορία των συνταγματαρχών με το φακέλωμα των «αντιφρονούντων» μέσω της ΚΥΠ.

Η Ελλάδα δηλαδή να γίνει και επίσημα μια χώρα ανεξέλεγκτων «ωτακουστών» που δεν λογοδοτούν πουθενά και που παρακολουθούν την προσωπική ζωή του κάθε «στόχου» αποσπώντας ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατόπιν ως εκβιαστικό μέσο ελέγχου και εξουδετέρωσης κάθε «αντιπάλου».

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης