ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Επιζήσασα ετοιμάζει μήνυση κατά πολιτικών προσώπων με τις περισσότερες υπογραφές στην ιστορία της χώρας!

Η μήνυση στρέφεται εναντίον της παρούσας, άλλα και της προηγούμενη κυβέρνησης - Πτυχίο μετά θάνατον έλαβε τιμητικά ο Κυπριανός Παπαϊωάννου
Έγκλημα στα Τέμπη: Επιζήσασα ετοιμάζει μήνυση κατά πολιτικών προσώπων με τις περισσότερες υπογραφές στην ιστορία της χώρας!

Εξελίξεις για Τέμπη: Σε μια εποχή που στα social media κυριαρχούν χαζοχαρούμενες αναρτήσεις από «influencers» που προσφέρουν στην κοινωνία το απόλυτο «τίποτα», υπάρχουν και λίγα πρόσωπα που χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία επικοινωνίας για δράσεις ουσίας και για καλέσματα προς έναν κοινό αγώνα, απέναντι σε ένα ανάλγητο κράτος.

Στο ζήτημα του αγώνα για απονομή δικαιοσύνης για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, μια πρωτοβουλία που προκαλεί αίσθηση, λαμβάνει η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για τη δικαίωση των θυμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ευδοκία είναι επιζήσασα από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η οποία ταξίδευε στο τρίτο βαγόνι και κατάφερε να αποδράσει μέσα από μια άμορφη μάζα σιδερικών, με τις φλόγες να την έχουν περικυκλώσει.

Συγκεκριμένα, η Ευδοκία Τσαγκλή όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτησή της, ετοιμάζει μήνυση κατά πολιτικών προσώπων για την τραγωδία, μεταξύ άλλων ακόμα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους υπουργούς Μεταφορών (Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης) των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το διαδικτυακό κάλεσμά της Ευδοκίας, μέσα σε μόλις 6 ώρες αφότου αναρτήθηκε σήμερα Παρασκευή (1/9), μέτρησε 83.000 προβολές, έχοντας χιλιάδες θετικές αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια χρηστών του Instagram που δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν τη μήνυση.

Η ανάρτηση της Ευδοκίας Τσαγκλή

«Μπείτε τώρα στο προφίλ μου και στηρίξτε την μήνυση χωρίς οποιαδήποτε δική σας ευθύνη, την αναλαμβάνω όλη εγώ. Ενωθείτε, βάζω πλάτη. Ποιος είναι ο στόχος? Να γίνει η μήνυση με τις περισσότερες υπογραφές που έχει υπάρξει στην ιστορία της χώρας. Γιατί όχι υπογραφές petition τύπου change.org? Γιατί δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στο δικαστήριο δυστυχώς. Τι θα γίνει αν μαζέψουμε πολλές υπογραφές? Θα ασκήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να δικαιωθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την δολοφονία των Τεμπών. Ταυτόχρονα όμως είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της χώρας μας ευρύτερα καθώς μηνύουμε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα και η δικαιοσύνη χρειάζεται την υποστήριξη μας όλων μας στην δύσκολη αποστολή της. Ποιους μηνύουμε? Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την μήνυση στο site που εχω στο link. Αν υπογράψω έχω κάποια υποχρέωση? Όχι. Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ πλήρως αφού εγώ απευθύνομαι ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζητώ την προστασία της. Επομένως ότι προκύψει από νομικούς χειρισμούς εγώ μόνο θα έχω οποιαδήποτε επίπτωση και θα επαναλάβω αυτή μου την δήλωση όπου και από όποιον απαιτηθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Ευδοκία Τσαγκλή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ευδοκία | eve (@evdokeah)

Η αδερφή του Κυπριανού παρέλαβε το πτυχίο του αδικοχαμένου φοιτητή

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής παρέδωσαν σήμερα το πτυχίο του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, στην αδελφή του Εύα. Ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου με καταγωγή από την Κύπρο ήταν ένας από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη. Άριστος μαθητής, αφοσιωμένος ψάλτης, λαμπρός φοιτητής της Νομικής και παιδί μιας βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ανεξίκακη στάση που κράτησε απέναντι στον άδικο θάνατο του Κυπριανού και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

Εάν το κράτος είχε φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, αυτές τις μέρες ο Κυπριανός θα παραλάμβανε το πτυχίο του ως απόφοιτος της Νομικής Θεσσαλονίκης, και θα ήταν έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για τη ζωή που τον περίμενε μπροστά του.

Αντ’ αυτού, ο Κυπριανός άνοιξε φτερά για την αιωνιότητα. Και στη θέση του, παρουσιάστηκε η αδερφή του Εύα για να παραλάβει το πτυχίο του Κυπριανού, κάνοντας μια σχετική ανάρτηση για την εκδήλωση απόδοσης των πτυχίων που προκαλεί ρίγη συγκίνησης:

«Σήμερα παρέλαβα το πτυχίο σου Κυπριανέ μου. Βέβαια εσύ πήρες το πτυχίο της ζωής , το πέρασες με άριστα και ζεις τώρα στο για πάντα… Αλλά κ πάλι συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ που σε τίμησε με τον τρόπο αυτό».

Θα έλεγε κανείς πως αυτό το πτυχίο αποτελεί μεγαλύτερη τιμή για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρά για τον Κυπριανό. Ο Κυπριανός άλλωστε, ως μάρτυρας που ήταν, είναι βέβαιο ότι εισέπραξε τη μεγαλύτερη τιμή από τον Θεό, που με τόση θέρμη πίστευε…

Η μήνυση στρέφεται εναντίον της παρούσας, άλλα και της προηγούμενη κυβέρνησης - Πτυχίο μετά θάνατον έλαβε τιμητικά ο Κυπριανός Παπαϊωάννου.

Η μήνυση στρέφεται εναντίον της παρούσας, άλλα και της προηγούμενη κυβέρνησης - Πτυχίο μετά θάνατον έλαβε τιμητικά ο Κυπριανός Παπαϊωάννου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Επιζήσασα ετοιμάζει μήνυση κατά πολιτικών προσώπων με τις περισσότερες υπογραφές στην ιστορία της χώρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.