ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα «βόμβα» η αποκάλυψη ότι έγινε κυβερνητική σύσκεψη για το μπάζωμα, 3 μέρες μετά την τραγωδία

Νέες «φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση το χθεσινό ρεπορτάζ του Mega - Αγοραστός, Τριαντόπουλος και Hellenic Train ήταν στη «μυστική» σύσκεψη!

Τέμπη: Νέες «φωτιές» άναψε το χθεσινό ρεπορτάζ του Mega - Αγοραστός, Τριαντόπουλος και Hellenic Train ήταν παρόντες στη «μυστική» σύσκεψη!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για το έγκλημα των Τεμπών, τόσο πιο «ψηλά» φτάνουν οι ευθύνες.

Δύο μήνες μετά την «κανονιά» που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση το «ΒΗΜΑ» για τις μονταρισμένες συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας, έσκασε μια δεύτερη «βόμβα», από το Mega αυτή τη φορά, δηλαδή και πάλι από μέσο συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, που φαίνεται να συνεχίζει τη «βεντέτα» που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη αυτή τη φορά, έχει να κάνει με το πώς οργανώθηκε η επιχείρηση «μπαζώματος» του τόπου της τραγωδίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η απόφαση για τις ενέργειες αλλοίωσης των στοιχείων στον χώρο του εγκλήματος, πάρθηκαν έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη (!) παρουσία του Κώστα Αγοραστού, του Χρήστου Τριαντόπουλου, και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, το βράδυ της 3ης Μαρτίου, δηλαδή μόλις τρεις μέρες μετά το δυστύχημα, πραγματοποιήθηκε αυτή η άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ενέργειες ώστε να μπαζωθεί ο χώρος του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το πρόσχημα που εμφάνισαν για να μην θορυβηθεί η κοινή γνώμη, ήταν ότι το μπάζωμα γινόταν δήθεν για να μπουν ξανά σε λειτουργία τα τρένα. Ωστόσο το πρώτο τρένο ξαναπέρασε από το σημείο μηδέν στις 29 Μαρτίου, δηλαδή 26 ολόκληρες μέρες μετά την κυβερνητική απόφαση να αλλοιωθεί ο χώρος. Να σημειωθεί πως ούτε ο Αγοραστός είχε αναφέρει τη συγκεκριμένη σύσκεψη στο υπόμνημά του, αλλά ούτε και ο Τριαντόπουλος είχε πει γι’ αυτή στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα της Λάρισας έχουν μιλήσει για αυτήν τη συνάντηση της 3ης Μαρτίου, που περιέργως «ξέχασαν» να αναφέρουν ο Αγοραστός και ο Τριαντόπουλος.

Προφανώς ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, δεν πήγε με προσωπική του απόφαση σε αυτή τη σύσκεψη της συγκάλυψης. Κάποιος από πιο «ψηλά» τον έστειλε εκεί να επιληφθεί των ενεργειών του μπαζώματος. Και εδώ ερχόμαστε στα λόγια της Μαρίας Καρυστιανού που ευθέως «έδειξε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εντολέα της όλης επιχείρησης.

Εάν ο λόγος αυτής της σύσκεψης ήταν άδολος, τότε γιατί παρέμεινε κρυφή για 15 μήνες; Και γιατί δεν είχε κληθεί σε αυτήν ο Εισαγγελέας που ήταν αρμόδιος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος; Με ποια εξουσία η κυβέρνηση και η νομαρχία παρεμπόδισαν το έργο της δικαιοσύνης παρεμβαίνοντας στον χώρο; Από που και ως που έπρεπε να αποκατασταθεί η λειτουργία των γραμμών, τη στιγμή που είχαν να κάνουν με έναν πιθανό τόπο εγκλήματος;

Exit mobile version