ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Ο Γεράσιμος συνεχίζει τον αγώνα για το μεγάλο θαύμα – Από τις ΗΠΑ, μεταφέρεται στο Μιλάνο

Τέμπη: Μετά από ένα χρόνο στη Βοστώνη, ο Γεράσιμος μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία - Σύμβολο του αγώνα για ζωή, ο 22χρονος
Έγκλημα στα Τέμπη: Ο Γεράσιμος συνεχίζει τον αγώνα για το μεγάλο θαύμα – Από τις ΗΠΑ, μεταφέρεται στο Μιλάνο

O 22χρονος φοιτητής Γεράσιμος – Ιάσονας είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι στην τραγωδία των Τεμπών, εκεί όπου κόπηκε το νήμα της ζωής όλων εκείνων των παιδιών που κάνανε όνειρα για το αύριο.

Με την τρομακτική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι και υπέστη βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες, με συνέπεια να βρίσκεται σε ένα είδος κώματος που του στερεί την επαφή με το περιβάλλον. Ο Γεράσιμος εκείνη τη μοιραία νύχτα πήγαινε στο πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Αριστοτελείου.

Από τη μέρα που ήρθε ο εφιάλτης των Τεμπών, ο Γεράσιμος ζει έναν γολγοθά μαζί με την οικογένειά του, που όμως αντιμετωπίζει με μεγάλη πίστη αυτή τη δοκιμασία, αφού οι γονείς δεν παύουν να ευχαριστούν τον Θεό για τη δύναμη που δίνει στο παιδί τους και στους ίδιους.

Εγκαταλελειμμένοι από ένα εγκληματικό κράτος που έβαλε τα παιδιά σε ένα «φέρετρο σε ράγες» όπως είχε πει ο πατέρας του Γεράσιμου, η οικογένεια αυτή γυρίζει σε θεραπευτικά κέντρα του εξωτερικού, με ελπίδα για το θαύμα. Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, πήγαν τον Γεράσιμο σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας, έπειτα σε κέντρο της Βοστώνης και τώρα, σχεδόν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο καθημερινών μαχών, ο νεαρός θα μεταφερθεί σε ειδικό διαγνωστικό κέντρο στο Μιλάνο.

Ενώ σήμερα κυκλοφόρησε ευρέως στα ΜΜΕ η λανθασμένη είδηση ότι ο Γεράσιμος γυρίζει στην Ελλάδα, ο πατέρας του Γεράσιμου, Διονύσης Γεωργιάδης, διέψευσε την είδηση ζητώντας: «Σεβασμό στον αγώνα που δίνει το παιδί μου για τη ζωή του».

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Γεράσιμο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν από το κώμα, αλλά η κατάσταση του νεαρού παραμένει σταθερή και η μάχη θα συνεχιστεί με την ίδια ελπίδα ότι ο Γεράσιμος θα ξαναμιλήσει. Και σταδιακά θα πάρει πίσω τη ζωή του, που του στέρησε ένα διεφθαρμένο κράτος.

Πραγματικά τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να δώσουν κουράγιο στο βάσανο που περνάει αυτή η οικογένεια. Και το μεγαλείο ψυχής τους είναι πολύ μεγάλο, αφού δοξολογούν τον Θεό για κάθε κερδισμένο δευτερόλεπτο, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς.

Ο Γεράσιμος είναι πλέον ένα σύμβολο της ζωής που αρνείται να παραδοθεί στον θάνατο που σκόρπισε το έγκλημα των Τεμπών. Οι 57 ψυχές πέρασαν το «κατώφλι» για την αιωνιότητα, αλλά ο Γεράσιμος στάθηκε εκεί και γύρισε πίσω. Όλη η Ελλάδα προσεύχεται για να γίνει καλά, και όλη η Ελλάδα θα πανηγυρίσει το θαύμα, αν έρθει η στιγμή που ο Γεράσιμος θα «ξυπνήσει» για να σταθεί κι εκείνος στον αγώνα για τη δικαίωση.

Στο Eleftherostypos.gr μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του Γεράσιμου, Λουκάς Αποστολίδης, διαψεύδοντας το σενάριο περί επιστροφής του Γεράσιμου στην Ελλάδα:

«Ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου τον σεβασμό όλων, όπως και ο πατέρας του Γεράσιμου, διότι νομίζω ότι η ζωή δεν είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια. Ουσιαστικά, παραμένει πάντα το σύμβολο, το οποίο κάνει μία μεγάλη καταγγελία στο ‘’παχύδερμο’’ κράτος, το οποίο διαχρονικά δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή το πιο πολύτιμο αγαθό των ανθρώπων… που λέγεται ζωή».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Ο Γεράσιμος συνεχίζει τον αγώνα για το μεγάλο θαύμα – Από τις ΗΠΑ, μεταφέρεται στο Μιλάνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.