ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Παιδιά που ορφάνεψαν από την τραγωδία, θα διαβάζουν σε βιβλίο Γλώσσας ότι «το τρένο είναι το ασφαλέστερο μέσο»!

Τέμπη: Ακούγεται σαν αρρωστημένη φάρσα - Μαθητές που είναι παιδιά, εγγόνια και αδέρφια θυμάτων να διαβάζουν για τα «ασφαλή» τρένα!

Τέμπη: Ακούγεται σαν αρρωστημένη φάρσα - Μαθητές που είναι παιδιά, εγγόνια και αδέρφια θυμάτων να διαβάζουν για τα «ασφαλή» τρένα!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σαν πρωταθλήτρια διαφθοράς και παρακμής που έχει καταντήσει η χώρα μας, συμβαίνει για πολλά πράγματα που είναι κοινώς αποδεκτά στην υπόλοιπη Ευρώπη, να μην ισχύουν καθόλου για την Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα η κοινή πεποίθηση ότι το τρένο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Αυτή την πεποίθηση μοιράζονταν δυστυχώς και οι παραπλανημένοι Έλληνες για τα δικά τους τρένα, μέχρι να έρθει εκείνη η νύχτα του ανείπωτου εφιάλτη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, όταν και οι 2 «τυφλές» αμαξοστοιχίες βρέθηκαν σε πορεία σύγκρουσης.

Αυτή την πεποίθηση ότι το τρένο είναι το ασφαλέστερο μέσο, πίστεψαν και τα εξαπατημένα από το κράτος παιδιά, που σκοτώθηκαν στα βαγόνια του εγκλήματος. Έχοντας την εντύπωση ότι ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι δολοφόνος, πίστεψαν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τη Hellenic Train, τον ΟΣΕ και όλους τους άλλους αρμόδιους που εμφάνιζαν τον σιδηρόδρομο ως επιτομή της… ασφάλειας.

Και τελικά έβγαλαν εισιτήριο για έναν φρικτό θάνατο. Και μετά από 17 μήνες ερευνών και αποκαλύψεων, έχει αποδειχθεί ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος ήταν (και σε μεγάλο βαθμό παραμένει δυστυχώς) ένα τριτοκοσμικό δίκτυο – καρμανιόλα. Χωρίς επαρκή συστήματα ασφαλείας, χωρίς οργάνωση, χωρίς υποδομές, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Και επιπλέον η αδικαιολόγητη έκρηξη που – αποδεδειγμένα πλέον – σκότωσε δεκάδες στα Τέμπη, να ανοίγει σενάρια μεταφοράς παράνομων ουσιών και λαθρεμπορίου. Ένα διαφαινόμενο έγκλημα άγνωστων διαστάσεων, που μετέτρεψε την εμπορική αμαξοστοιχία σε κινητή βόμβα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η διαφθορά, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η υποχρηματοδότηση, αλλά ακόμα και η διαφαινόμενη εμπλοκή του υπόκοσμου, μετέτρεψαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στο πιο φονικό μεταφορικό μέσο, αντί να είναι το πιο ασφαλές.

Χυδαία πρόκληση

Κι όμως ακόμα και σήμερα στα ελληνικά σχολεία, στο βιβλίο Γλώσσας της ΣΤ’ Δημοτικού, οι μαθητές μαθαίνουν στην ενότητα: «Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα», ότι «το τρένο είναι το… ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο»! Αυτό το προκλητικό ψέμα κατήγγειλε ο Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης, σύζυγος της αδικοχαμένης Αθηνάς Κατσάρα που σκοτώθηκε στα Τέμπη και μεγαλώνει μόνος του το τρίχρονο παιδί τους.

Ο Νικόλας σε ανάρτησή του που δείχνει φωτογραφία της εξοργιστικής πρότασης που υπάρχει στο βιβλίο Γλώσσας, απευθύνθηκε ευθέως στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, γράφοντας:

«Kύριε υπουργέ , κ.Πιερρακάκη χρήζουν ανανέωσης τα βιβλία του Δημοτικού , διότι μεγαλώνω ένα παιδί που έχασε την μάνα του στα Τέμπη και σε λίγα χρόνια δεν θα ήθελα να μπει στην διαδικασία να λύσει την άσκηση 11 … απαιτώ να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση …σε περίπτωση που δεν φτάσει στα μάτια σας , θα σας το στείλω και στο e-mail σας…»

Την ανάρτηση του Νικόλαου Χρυσοβαλάντη Ζήση, στήριξε με ανάλογη ανάρτηση και ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην τραγωδία.

Δεν φτάνει που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας και την οργή τους για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ειρωνεία να βλέπουν τέτοια ανυπόστατα πράγματα σε βιβλία. Και έτσι παιδιά που ορφάνεψαν από το έγκλημα στα Τέμπη, να καλούνται να γράψουν σε άσκηση ότι το τρένο είναι το ασφαλέστερο μέσο. Μοιάζει με αρρωστημένο αστείο.

Το έγκλημα της εξαπάτησης των πολιτών συνεχίζεται. Αυτοί οι μαθητές που διδάσκονται αυτό το χυδαίο ψέμα στα σχολικά βιβλία, είναι αυριανοί φοιτητές που ίσως κάνουν ξανά το λάθος να εμπιστευτούν ένα εγκληματικό κράτος και να πάρουν το τρένο για να πάνε στη σχολή τους. Θα κάνουν το μοιραίο λάθος να πιστέψουν ότι στην Ελλάδα συμβαίνει ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη…

Exit mobile version