ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Ρεσιτάλ αναισθησίας από τον υφ. Μεταφορών Β.Οικονόμου – «Δλδ αν πέσει ένα αεροπλάνο δεν προχωράει η ζωή;»

Ο πιο λάθος άνθρωπος στην πιο λάθος θέση - Ο Β.Οικονόμου... ενοχλείται να του μιλούν για τα Τέμπη και υποστήριξε ότι πρέπει να ξεχαστούν!

Ο πιο λάθος άνθρωπος στην πιο λάθος θέση - Ο Β.Οικονόμου... ενοχλείται να του μιλούν για τα Τέμπη και υποστήριξε ότι πρέπει να ξεχαστούν!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ανεπανάληπτη προσβολή των νεκρών από τα Τέμπη, όταν – μια εβδομάδα μετά την τραγωδία – ένα άγνωστο στέλεχος της ΝΔ μίλησε σε μια διαδικτυακή εκπομπή με τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Γρηγόρη Ψαριανό και σχολίασε αγανακτισμένος: «για ένα κ@λοτρένο  είναι κρίμα να χάσει τις εκλογές ο Κυριάκος».

Και όχι, δεν ήταν απλά ένα ακραίο σχόλιο από έναν φανατικό νεοδημοκράτη. Δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση. Αυτό το σκεπτικό πηγάζει από μια ολόκληρη νοοτροπία, εκείνη που κατέστρεψε την Ελλάδα και ορίζει ότι η εξουσία είναι πάνω απ’ όλα: από νεκρούς, από νόμους, από τη δικαιοσύνη, από τη λαϊκή οργή.

Αυτή η ίδια νοοτροπία ύβρεως, ακολουθείται και από πολλούς γαλάζιους βουλευτές. Ειδικά από εκείνους που έχουν διακριθεί στις θρασύτατες δηλώσεις, όπως είναι ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος – ενδεικτικά – είχε πει για τις ληστρικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ότι «δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα» και ότι «οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Βασίλης Οικονόμου είναι γνωστός πλέον για την πολιτική αναισθησία του, αφού εδώ και πολλά χρόνια συμπεριφέρεται ως καριερίστας γυρολόγος κομμάτων. Όμως ως υφυπουργός Μεταφορών που έγινε, θα περίμενε κανείς ότι σε αυτή τη «ματωμένη» καρέκλα, θα κρατούσε κάποια προσχήματα όταν θα μιλά για το ευαίσθητο θέμα των Τεμπών. Μάταια όμως. Βγήκε και πάλι στην επιφάνεια η απάνθρωπη νοοτροπία του «κ@λοτρένου». Του «πάψτε πλέον να μας… ζαλίζετε με τα Τέμπη, γιατί έχουμε με σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε», όπως είχε εκφράσει με διαφορετικά λόγια και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε εκπομπή του Kontra το βράδυ της Δευτέρας (23/9), σε ερωτήματα που ο δημοσιογράφος έθεσε για το έγκλημα των Τεμπών, ο κ. Οικονόμου απάντησε ενοχλημένος ότι δεν γίνεται να του μιλούν συνέχεια για τα Τέμπη, γιατί ότι έγινε – έγινε, και πρέπει να προχωρήσει η… ζωή.

Συγκεκριμένα, σχολίασε:

«Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή άμα πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου; Δεν προχωράει η ζωή;».

Υφυπουργός Μεταφορών και να σχολιάζει με τόσο «χοντρόπετσο», αναίσθητο, απαξιωτικό και λαϊκίστικο τρόπο τη μεγαλύτερη τραγωδία στα χρονικά του ελληνικού σιδηρόδρομου, είναι ενδεικτικό της πολιτικής σήψης που κυριαρχεί. Έφυγε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής από το υπουργείο αφήνοντας πίσω του ένα μακελειό, και ήρθαν στη θέση του πολιτικοί που τον ανταγωνίζονται σε αναισθησία.

Αν ο πολιτικός παχυδερμισμός είχε όρια, σίγουρα ο κ. Οικονόμου θα τα αγνοούσε. Τελικά όμως δεν έχει. Ακόμα και το πιο πολύνεκρο έγκλημα παρουσιάζεται σαν «ατύχημα», όπως θα ήταν η πτώση ενός αεροπλάνου. Μόνο που στην περίπτωση των Τεμπών δεν είναι σαν να έπεσε ένα αεροπλάνο, αλλά σαν να συγκρούστηκαν 2 αεροπλάνα μετωπικά. Τα οποία κινούνταν στα τυφλά, χωρίς συστήματα ασφαλείας και με παραβιασμένα πρωτόκολλα. Μάλιστα το ένα «αεροπλάνο» φέρεται να μετέφερε παράνομες ουσίες που προκάλεσαν την έκρηξη που σκότωσε δεκάδες.

Ατυχέστατος ο παραλληλισμός με τα αεροπλάνα, για να μην αναφερθούμε και στα χάλια των αερομεταφορών, όπου εκεί καραδοκεί καθημερινά ο κίνδυνος και για αεροπορικά Τέμπη.

Η πλουσιοπάροχη πολιτική ζωή του κ. Οικονόμου μπορεί να προχωράει, αλλά η ζωή 57 ανθρώπων σταμάτησε σε εκείνα τα συντρίμμια. Και πάγωσε ο χρόνος για τις δεκάδες οικογένειες που αγωνίζονται για τη δικαίωση. Για ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί. Οπότε ναι, όσοι έχουμε ακόμα ανεξάρτητη φωνή, θα μιλάμε συνέχεια για τα Τέμπη μέχρι να μπουν στη φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι.

Exit mobile version