Μόνο περήφανος δεν θα μπορούσε να νοιώθει για την θητεία του ο Θάνος Πλεύρης και η κυβέρνηση, εφόσον ληφθούν υπόψιν τα αποτελέσματα μιας έκθεσης – κόλαφος που δημοσίευσε η Eurostat, και αποτυπώνει το μέγεθος καταστροφής της υγείας που συντελείται στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η Eurostat καταγράφει στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της υπερβάλλουσας θνητότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη (!) για τον μήνα Απρίλιο, με ποσοστιαία αύξηση κατά 28% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2016 – 2019. Έχουμε να κάνουμε με σχεδόν τριπλάσιο ποσοστό υπερβάλλουσας θνητότητας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ανέρχεται στο 10%.
Στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) καταγράφει αξιοσημείωτη διαφορά από την Ευρώπη, και η έντονα ανοδική πορεία φαίνεται να ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2022:
Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Τα ποσοστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα: στη Σουηδία καταγράφηκαν τιμές κατά 5% μικρότερες από τον μέσο όρο της τριετίας 2016 – 2019, ενώ στη Λετονία υπήρξε αύξηση (3%), όπως συνέβη και στην Εσθονία, στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία (4% σε όλες).
Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) να έχουν αύξηση 18% και 19%.
Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).
Δεν δίνονται απαντήσεις για το θανατικό
Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικό να δοθούν απαντήσεις για αυτό το τεράστιο ποσοστό πλεοναζόντων θανάτων. Η ειδησεογραφία σχεδόν καθημερινά καταγράφει «ξαφνικούς» θανάτους, οι αιτιολογίες πολλές φορές δεν γίνονται γνωστές (μέχρι να ξεχαστεί το θέμα), και ακόμα και νέοι άνθρωποι καταρρέουν «χωρίς αιτία». Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια αυτής της ανησυχητικής κατάστασης.
Ασφαλώς δεν μπορεί να προκύψει μια αύξηση 28% σε θανάτους, χωρίς συγκεκριμένες αφορμές που την πυροδοτούν. Ευθύνονται τα παρατεταμένα lockdown που δημιούργησαν συνθήκες παραμελημένης υγείας; Ευθύνονται οι εμβολιασμοί; Ευθύνεται το τσακισμένο δημόσιο σύστημα υγείας; Μήπως είναι ένας θανάσιμος συνδυασμός όλων των παραπάνω;
Γιατί δεν δίνονται σοβαρές απαντήσεις από όλους εκείνους τους λαλίστατους «ειδικούς» που παρέλαυναν από τις τηλεοράσεις εδώ και 2μιση έτη; Το επιστημονικό καθήκον τους, ξεκινά και τελειώνει μόνο στην παρότρυνση για νέες δόσεις εμβολίων; Η πλεονάζουσα θνητότητα δεν είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολεί καθημερινώς την επιστημονική κοινότητα;
Για ποιο λόγο η Ελλάδα παρουσιάζει τέτοια τεράστια διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Τι άλλο αν όχι παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, φανερώνει αυτό το τραγικό νούμερο; Έχοντας την πιο μεγάλη αύξηση νεκρών στην Ευρώπη, ο Θάνος Πλεύρης ως υπουργός Υγείας, θεωρεί τον εαυτό του… επιτυχημένο;
Τα περιοριστικά μέτρα, οι καραντίνες, του σύστημα υγείας μίας νόσου, οι μάσκες, η υποτίμηση της φυσικής ανοσίας, οι εκβιαστικές πολιτικές για εμβολιασμούς και κάθε τακτική που ακολούθησε συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέδωσε αποτελέσματα, άλλα φαίνεται πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια ακατάλληλη πολιτική υγείας που επέφερε ένα αδιανόητο θανατικό, που πλέον δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Κι όμως οι πολιτικές ευθύνες αγνοούνται και όσον αφορά τους «ειδικούς», αναπαύονται ήσυχοι στο «μαξιλαράκι» του ακαταδίωκτου…
🆕😷Excess mortality in the EU was +10% in April 2022, rising from +6% in March 2022. This varied across EU Member States: from -5% in 🇸🇪Sweden to +28% in 🇬🇷Greece.
How did the situation evolve in your country❓
👉https://t.co/Qdz1SzRBBO pic.twitter.com/DxUqZ7SErf— EU_Eurostat (@EU_Eurostat) June 15, 2022