Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε
Η Έλενα Ακρίτα αμαύρωσε με τα woke «κολλήματά» της το μεγαλείο ψυχής ενός παιδιού ΑμΕΑ που παρέλασε με τα πόδια του στη Λαμία
Μόνο η Έλενα Ακρίτα θα μπορούσε να εντοπίσει «μισαναπηρισμό» στη λαχτάρα ενός ανάπηρου παιδιού να παρελάσει με περηφάνεια για την πατρίδα του. Και αυτό διότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει πάμπολλες φορές ότι διαθέτει αλλεργία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελλάδα και Ορθοδοξία.
Αναφερόμαστε στο υπέροχο στιγμιότυπο στη μαθητική παρέλαση της Λαμίας, όπου ένας μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, σηκώθηκε από το αναπηρικό του αμαξίδιο και με τη βοήθεια ενός συμμαθητή του, παρέλασε με τα πόδια του, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος τον χειροκροτούσε.
Ένα γεγονός που αποθέωσαν οι πάντες, ένα γεγονός που γέμισε όλους με συγκίνηση και δέος για την ψυχική δύναμη αυτού του παιδιού, δεν στάθηκε ικανό να κάμψει το μίσος που έχει η Έλενα Ακρίτα για τις εθνικές παρελάσεις και το πατριωτικό συναίσθημα που διακρίνει πολλά νέα παιδιά.
Ακολουθώντας μια λογική του παραλόγου που καταλάβαινε μόνο η ίδια, η κ. Ακρίτα χαρακτήρισε την παρέλαση του παιδιού ως «αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού» γράφοντας σε σχετική ανάρτηση ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ένα ΑμεΑ άτομο ‘’υστερεί’’ σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας ρατσιστικής, κακοποιητικης κοινωνίας».
Επιπλέον, η Έλενα Ακρίτα έγραψε ότι: «ο μισαναπηρισμός δεν έγκειται στην πράξη αυτή καθεαυτή, αλλά στο γεγονός ότι και σε ΑμεΑ έχει περάσει η αντίληψη ότι όρθιος τιμάς την πατρίδα σου καλύτερα απ’ ό,τι καθιστός σε αμαξίδιο. Και γι’ αυτό ευθύνεται μια κοινωνία που λυσσαλέα πολεμάει την κουλτούρα της συμπερίληψης».
Το θόλωμα που διακρίνει τη σκέψη της Έλενας Ακρίτα είναι προφανές. Το να καταφέρει να σταθεί όρθιος ένας ανάπηρος, είναι μια πηγαία επιθυμία όλων των αναπήρων και όχι απλά όσων τιμούν την πατρίδα τους σε παρελάσεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από έναν πάσχοντα να θέλει να καταπολεμήσει την πάθηση του με κινήσεις θάρρους.
Και αντί να το χειροκροτήσει αυτό το πράγμα η Ακρίτα, αναγκάζει το παιδάκι να διαβάζει στις ειδήσεις ότι μια βουλευτής χαρακτήρισε την παρέλασή του ως «μισαναπηρισμό». Μπροστά στην πρεμούρα της να περάσει το αφήγημα της η Ε.Ακρίτα, δεν σκέφτεται καν το πώς ένιωσε το παιδί. Δεν την ενδιαφέρει καν. Την ενδιαφέρει μόνο να κολλήσει την «ταμπέλα» της στις παρελάσεις. Αυτό το υπέροχο παιδί παρέλασε με την ψυχή του και εισέπραξε μια εμπειρία που θα τη θυμάται για πάντα. Και παράλληλα έγινε παράδειγμα για όλους εμάς που πνιγόμαστε στα «δεν μπορώ».
Είναι σαν να λέει η Ακρίτα δηλαδή, ότι οι ΑμΕΑ πρέπει να κάθονται αναγκαστικά καθηλωμένοι στο αμαξίδιο για να μη χαλάσουν την «κουλτούρα της συμπερίληψης», έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η συγχυσμένη βουλευτής.
Η απάντηση της καθηγήτριας που «τάπωσε» την Ακρίτα
Όπως ήταν λογικό, τα αρνητικά σχόλια στην Έλενα Ακρίτα έπεσαν βροχή, μέχρι που ήρθε και το καλύτερο σχόλιο απ’ όλα για να την αποστομώσει πλήρως, από την ίδια τη καθηγήτρια του παιδιού. Και αυτό που είπε ήταν το πιο σημαντικό που αγνόησε η Ακρίτα, δηλαδή το πώς ένιωσε το ίδιο το παιδί για την κίνησή του:
«Απορώ πώς κάνετε κριτική ενώ δεν γνωρίζετε το ίδιο το παιδί, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, το πλαίσιο στο οποίο μεγαλώνει. Σας πληροφορώ ως υπεύθυνη της παρέλασης ότι είχε έντονη επιθυμία το παιδί να περάσει στην παρέλαση αλλά και να περπατήσει. Εγώ ως γυμνάστρια οφείλω να σέβομαι τις επιθυμίες των μαθητών μου και τον τρόπο που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται» έγραψε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός.
Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για μια μεγαλοπρεπή «τάπα», που άφησε την Έλενα Ακρίτα να… θαλασσοδέρνεται με τις φανταστικές θεωρίες της…
Watch on TikTok