ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ λογοκρισίας στο Facebook, σε Έλληνες ειδικούς που γράφουν για το εθνικό έγκλημα στην Κάσο!

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας καταγγέλλει λογοκρισία - Το ίδιο έγινε και σε άρθρο του αντιστράτηγου ε.α Λάζαρου Καμπουρίδη!

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας καταγγέλλει λογοκρισία - Το ίδιο έγινε και σε άρθρο του αντιστράτηγου ε.α Λάζαρου Καμπουρίδη!
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όσο οι Τούρκοι γκριζάρουν το Αιγαίο και επιβάλλουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με την ένοχη απραξία του Μαξίμου, φαίνεται ότι στο Facebook διεξάγεται ένας άλλος αθέατος «πόλεμος». Είναι ένας «πόλεμος» φίμωσης πολλών ειδικών που τοποθετούνται στα τρέχοντα εθνικά θέματα και προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο για τις μειοδοσίες που γίνονται στο Αιγαίο!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά αρκετοί ειδικοί σε γεωπολιτικά θέματα, καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες μέρες το Facebook τους «κατεβάζει» αναρτήσεις, χωρίς καμία λογική αιτία! Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, Κωνσταντίνος Γρίβας, έκανε λόγο για λογοκρισία που ασκεί το Facebook σε άρθρα και αναρτήσεις που ασχολούνται με εθνικά και πολιτικά θέματα.

Ο κ. Γρίβας αναφέρει ότι έγραψε ένα άρθρο για την τουρκική πρόκληση στην Κάσο, το οποίο επισημάνθηκε από τo Facebook ότι… παραβιάζει τους όρους της κοινότητας! Ο κ. Γρίβας επισημαίνει ότι το άρθρο ήταν ψύχραιμο και επιστημονικό, αλλά παρόλα αυτά λογοκρίθηκε. Αναφέρει επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ότι και άλλοι γεωπολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

Ο καθηγητής μάλιστα σχολιάζει ότι αυτή η φασιστική λογοκρισία εκπορεύεται από το «ελληνικό κομμάτι του Facebook» και όχι από έναν αλγόριθμο που λειτουργεί τυχαία, καθώς το Facebook του έχει «κατεβάσει» κατά καιρούς διαφορετικά άρθρα, με διαφορετική θεματολογία, και άρα δεν υπάρχει ένα μοτίβο λογικής πίσω από αυτές τις απαγορεύσεις, πέρα μόνο από την προσπάθεια κάποιου σκιώδους «κέντρου» να φιμώσει γενικότερα τον κ. Γρίβα και άλλους!

Το «περίεργο» είναι ότι σε όλους τους ανθρώπους που καταγγέλλουν αυτή την πρωτοφανή φίμωση, τυχαίνει να καταθέτουν όλοι κάποιες… άβολες αλήθειες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτός ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, έχει κι ένα ελληνικό κομμάτι. Είναι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν συγκεκριμένες εντολές από τους συγκεκριμένους προϊσταμένους τους, για το ποιους θα κόβουν και ποιους θα αφήνουν», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας, σκιαγραφώντας γνωστή ΜΚΟ που παίζει τον ρόλο «αστυνομίας» των social media.

Όσο οι Πρέσπες του Αιγαίου προχωρούν με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η φίμωση του διαδικτύου λαμβάνει όλο και πιο άγριες διαστάσεις και στοχοποιεί όσους φέρουν ανεξάρτητη άποψη για τα ελληνοτουρκικά.

Παρόμοιες τακτικές λογοκρισίας καταγγέλλει σε σημερινό άρθρο της και η ιστοσελίδα militaire.gr, αναφέροντας ότι προσπαθούν από το πρωί να «ανεβάσουν» στο Facebook άρθρο του Αντιστράτηγου ε.α Λάζαρου Καμπουρίδη (το οποίο αναφέρεται και αυτό στη μειοδοσία της Κάσου), αλλά για… περίεργους λόγους στάθηκε αδύνατον!

Όλα δείχνουν ότι η πέμπτη φάλαγγα δουλεύει… υπερωρίες τις τελευταίες μέρες, για να μην ενημερώνεται ο κόσμος για την τρομακτική παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διακυβεύεται στο Αιγαίο.

 

Exit mobile version