ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλον Μάσκ: Έκλεισε επένδυση στην Ελλάδα που θα συζητηθεί

Η Tesla, που ανήκει στον Έλον Μασκ δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ επενδύει στην αγορά οικιακής μπαταρίας.
Έλον Μάσκ: Έκλεισε επένδυση στην Ελλάδα που θα συζητηθεί

Σε ρεπορτάζ που υπογράφει η Μαίρη Παπακωνσταντίνου στη REALNews, o εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, ο Έλον Μασκ κάνει κίνηση-ματ στην ελληνική αγορά καθώς η τσεχική θυγατρική του ομίλου, Tesla Batteries SA, υπέγραψε με την DG iFoods για την αποκλειστική διανομή μπαταριών οικιακής χρήσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έχοντας ως «όπλο» τη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητα του ονόματός της, η Tesla Batteries SA θα διεκδικήσει σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά οικιακής μπαταρίας απέναντι στους leaders ανταγωνιστές της. Δηλαδή την Duracell (μέλος του ομίλου εταιρειών του Γουόρεν Μπάφετ με παρουσία σε 160 χώρες) και την Energizer, με σήμα κατατεθέν τον λαγό και ιστορία που ξεκινάει από την δεκαετία του 1920.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Tesla έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενέργεια μέσα από τη δραστηριότητά της στην ηλεκτροκίνηση, στα ηλιακά πάνελ και στις σταθερές μπαταρίες για σπίτια «Powerwall».

Έλον Μασκ: Έκλεισε επένδυση στην Ελλάδα που θα συζητηθεί

Η Tesla οφείλει την επιτυχία της στον ισχυρό άνδρα της Έλον Μασκ, 53 ετών με καταγωγή από την Νότια Αφρική, του οποίου το 2021 -σύμφωνα με το περιοδικό Forbes- η περιουσία άγγιξε τα 203 δισεκατομμύρια δολάρια! Ξεπερνώντας έτσι ακόμη και την περιουσία του Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτη της Amazon, και μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Να τονίσουμε τέλος οτι ο Έλον Μασκ είναι λάτρης της Ελλάδας και ειδικά της ελληνικής μυθολογίας. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την χώρα μας επιλέγοντας μέρη όπως η Μύκονος, η Δήλος, η Σκιάθος, ενώ έχει ονομάσει Deimos το διαστημοδρόμιο της εταιρείας του, εμπνευσμένος από τον Δείμο, γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας, που για τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε την προσωποποίηση του τρόμου.

Επίσης έχει ονομάσει το τρίτο του παιδί Ταυ, από το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, μια λέξη που στα αγγλικά ακούγεται ως tough δηλαδή σκληρός.

Εν αναμονή πλέον των εξελίξεων στην ελληνική αγορά με την είσοδο της Tesla στον τομέα των οικιακών μπαταριών…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλον Μάσκ: Έκλεισε επένδυση στην Ελλάδα που θα συζητηθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.