ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλον Μασκ: Και πάλι έκπληκτος με τη δημογραφική αυτοκτονία της Ελλάδας – «Ουόου, διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν»!

Περισσότερο... ασχολείται ο Έλον Μασκ με την εγχώρια υπογεννητικότητα, παρά η ελληνική κυβέρνηση - Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα
Έλον Μασκ: Και πάλι έκπληκτος με τη δημογραφική αυτοκτονία της Ελλάδας – «Ουόου, διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν»!

Δεν είναι η πρώτη, αλλά η δεύτερη φορά μέσα στο 2024 που ο Έλον Μασκ σχολιάζει έκπληκτος την τρομακτική δημογραφική κατάρρευση που συμβαίνει στην Ελλάδα. Και θα έπρεπε σίγουρα να μας προβληματίζει γιατί ένας δισεκατομμυριούχος Αμερικανός φαίνεται να δείχνει περισσότερη ευαισθητοποίηση για το ελληνικό ζήτημα, απ’ ότι δείχνουν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα που συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «Χ» και ισχυρός άνδρας των Space X και Tesla, Έλον Μασκ, αναδημοσίευσε στο προφίλ του μια ανάρτηση άλλου χρήστη στην οποία αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να καταρρεύσει κατά 25% έως το 2070, εν σχέσει με αντίστοιχη πρόβλεψη μείωσης μόλις 4% για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στην Ελλάδα το 2022 καταγράφηκαν λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 140.000. Και ο Έλον Μασκ σχολίασε αυτά τα τραγικά στατιστικά, γράφοντας:

«Ουόου, σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα που ανέδειξε ο Μασκ και ανήκει στην Express, αναφέρεται ακόμα ότι: «οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη “μεγαλύτερη απειλή” του έθνους».

Στα χιλιάδες σχόλια που γίνονται κάτω από την ανάρτηση του Έλον Μασκ, πολλοί Έλληνες κατηγορούν την πολιτική αντικατάστασης πληθυσμού που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και το υψηλό κόστος ζωής σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς. Το δημογραφικό κατάντημα της Ελλάδας σχολιάζουν με θλίψη και εκατοντάδες χρήστες από άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι παρόμοια μοίρα με την Ελλάδα ακολουθούν πολλά άλλα κράτη της Δύσης.

Κοινή διαπίστωση των περισσότερων είναι ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας και να υπάρξει επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες που ανέκαθεν υποστήριζαν τη δημιουργία οικογένειας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Οι άνθρωποι δεν στρέφονται στο γάμο ή στην οικογενειακή ζωή. Θέλουν προσοχή, καριέρα, δουλειά, χρήματα ή απλά να απολαύσουν την ελευθερία και τα ταξίδια. Η οικοδόμηση της επόμενης γενιάς δεν είναι προτεραιότητά μας, δυστυχώς», σχολιάζει ένας από τους χρήστες του «Χ».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2023 καταγράφηκαν 73.000 γεννήσεις, οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 91 ετών ενώ οι θάνατοι άγγιξαν τους 127.581. Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι ακόμα πιο εφιαλτικά αφού μια στις τρεις Δημοτικές Ενότητες στη χώρα μας, έχουν λιγότερες από 10 γεννήσεις ετησίως, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα.

Η δημογραφική πανωλεθρία της Ελλάδας γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν παγκοσμίως, και αντί η ελληνική κυβέρνηση να έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και να λαμβάνει έκτακτα μέτρα με γενναίες αποφάσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός ασχολείται με το να ασκεί κριτική στη… Γερμανία που κλείνει τα σύνορα της…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλον Μασκ: Και πάλι έκπληκτος με τη δημογραφική αυτοκτονία της Ελλάδας – «Ουόου, διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.