ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Σοκάρει η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα – 5.000 επιπλέον θάνατοι το πρώτο 7μηνο!

Στοιχεία - κόλαφος για την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης - Η ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνει αύξηση 6,26% των θανάτων από κάθε αιτία

Στοιχεία - κόλαφος για την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, η ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνει αύξηση 6,26% των θανάτων από κάθε αιτία.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Το ποσοστό πλεοναζόντων θανάτων πραγματικά σοκάρει, αφού καταγράφεται αύξηση κατά 6,26% για τις πρώτες 30 εβδομάδες του 2022 (από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ως και την Κυριακή 31 Ιουλίου). Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, οι θάνατοι ανήλθαν σε 85.043 (42.670 άνδρες και 42.373 γυναίκες), αριθμός αυξημένος κατά 6,26% ή κατά 5.011 θανάτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Αυτό σημαίνει πως εάν υποθέσουμε πως θα συνεχιστεί η ίδια τάση υπερβάλλουσας θνησιμότητας, έως το τέλος του έτους θα μετρούμε περίπου 10.000 πλεονάζοντες θανάτους σε σχέση με το 2021.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, την ακατάλληλη πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση για παραπάνω από δύο έτη. Ενώ εφαρμόστηκαν αυστηρότατα lockdown και ίσχυσαν μέτρα που «φλέρταραν» με τον απόλυτο αυταρχισμό, τα «απόνερα» αυτής της πολιτικής δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πρόσφερε στην προστασία της δημόσιας υγείας, άλλα και λειτούργησε (και συνεχίζουν να λειτουργεί) με άκρως επιζήμιο τρόπο.

Τι προκαλεί όλους αυτούς τους θανάτους; Η δημόσια υγεία συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς ελεγχόμενης κατάρρευσης και τα κενά προσωπικού παραμένουν μεγάλα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνεχίζει να μην ενισχύεται, πέρα από τα ακατανόητα «πειράματα» που πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον «προσωπικό γιατρό». Με απόφαση της κυβέρνησης, το 2021 οι χειρουργικές επεμβάσεις είχαν μειωθεί κατά 80% (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια υγεία) και σήμερα οι ουρές στα χειρουργεία του ΕΣΥ παραμένουν τεράστιες και οι αναισθησιολόγοι παραμένουν είδος υπό… εξαφάνιση.

Ένα επιπλέον στοιχείο που ίσως έχει τη δική του σημασία να αξιολογηθεί, είναι αυτό που παραδέχθηκε πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων, Χαράλαμπος Γώγος, δηλαδή ότι για δύο χρόνια με τη συνεχή χρήση της μάσκας και όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, δεν υπήρξε η φυσιολογική ανοσοποίηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ευάλωτοι σε ιούς.

Στην εξίσωση προστίθεται και ο μαζικός εμβολιασμός με εμβόλια που αποδεδειγμένα πλέον γνωρίζουμε πως μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, άλλα και το φαινόμενο της «ξαφνικίτιδας» (όπως το αποκαλούν οι πολίτες στα social), για το οποίο ούτε το υπουργείο, άλλα ούτε οι τηλε – ειδικοί έχουν δώσει πειστικές απαντήσεις. Η ειδησεογραφία σχεδόν καθημερινά καταγράφει «ξαφνικούς» θανάτους, οι αιτιολογίες πολλές φορές δεν γίνονται γνωστές (μέχρι να ξεχαστεί το θέμα), και ακόμα και νέοι άνθρωποι καταρρέουν με «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Το σίγουρο είναι πως μόνο περήφανος δεν μπορεί να δηλώνει για την έως τώρα θητεία του ο Θάνος Πλεύρης, με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα να παρουσιάζει τέτοια ποσοστά. Είναι εμφανές πλέον πως ο λαός πληρώνει τον «λογαριασμό» μιας ακατάλληλης πολιτικής διαχείρισης που έβαλε σε «πρέσα» τη δημόσια υγεία. Και οι κατά τα άλλα λαλίστατοι «ειδικοί» που έκαναν «παρέλαση» από τις τηλεοράσεις εδώ και 2μισι έτη μόνο και μόνο για να προωθήσουν την εμβολιαστική καμπάνια, δεν φαίνεται να απασχολούνται ιδιαίτερα για να εξηγήσουν στον κόσμο τι τους κάνει να πεθαίνουν – κατά χιλιάδες – περισσότερο…

 

Exit mobile version