ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς τους ξεχνάμε – αυτοί όχι: Οι Έλληνες της Μελβούρνης συγκέντρωσαν 46.000 δολάρια για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία – Συγκινητική αλληλεγγύη

«Ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας που τα έχασαν όλα από τις καταστροφικές πλημμύρες» στη Θεσσαλία

«Ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας που τα έχασαν όλα από τις καταστροφικές πλημμύρες» στη Θεσσαλία.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Θεσσαλία – πλημμύρες: Η ελληνική ομογένεια έδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί την πιο εκλεκτή «μαγιά» του ελληνισμού. Παρά το γεγονός ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα επιλέγει εν πολλοίς να γυρίζει την πλάτη στον απόδημο ελληνισμό, οι συμπατριώτες μας δεν σταματούν να δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και να στέκονται στο πλευρό σε κάθε δυσκολία.

Ακόμα και αν βρίσκονται για δεκαετίες μακριά από τη γενέτειρά τους, οι ομογενείς μας δεν χάνουν την έγνοια τους για όσα συμβαίνουν εκεί. Είναι πάντοτε έτοιμοι να σταθούν με αλληλεγγύη στις δοκιμασίες που περνά η πατρίδα, και τέτοιες ήταν φυσικά οι μεγάλες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

Η ελληνική παροικία της Αυστραλίας έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αγάπης για τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Θεσσαλίας, που αγωνίζονται να ξανακτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Οι Έλληνες της Μελβούρνης ξεκίνησαν έναν έρανο που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ελασσόνας «Ο Νικοτσάρας» και αναμεταδόθηκε από τον 3XY Radio Hellas και το ποσό που συγκεντρώθηκε, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η προθυμία των ομογενών για να προσφέρουν τον οβολό τους για τα αδέρφια τους στη Θεσσαλία (όπως αποκαλούν τους συμπατριώτες τους) ήταν τόσο μεγάλη που η διαθέσιμη τηλεφωνική γραμμή «μπλόκαρε» από τα πολλά τηλεφωνήματα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσόνας Θανάσης Σακελλάρης, έγινε λάθος εκτίμηση γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μην ανοίξουν δύο επιπλέον γραμμές, λόγω του κόστους. «Δεν υπολογίσαμε όμως τη γενναιοδωρία της ελληνικής παροικίας. Ο κόσμος συνειδητοποίησε το μέγεθος της καταστροφής και έστειλε συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας που τα έχασαν όλα από τις καταστροφικές πλημμύρες» συμπλήρωσε.

Οι πρώτες ρεαλιστικές εκτιμήσεις θεωρούσαν ικανοποιητικό στόχο αν στον έρανο μαζευόταν ένα ποσό της τάξης των 20.000 δολαρίων. Οι πιο αισιόδοξοι είχαν ελπίδες για 35.000 δολάρια. Τελικά η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων της Μελβούρνης ήταν τόσο άμεση και πηγαία, που συγκεντρώθηκαν 46.170 δολάρια. Χρήματα που έχουν πολύ σημαντικό ειδικό «βάρος» δεδομένης της ακρίβειας που υπάρχει και στην Αυστραλία, άλλα και των πολλών εράνων που συχνά διεξάγει η ελληνική παροικία.

«Είμαστε οι πρώτοι από ολόκληρο τον απόδημο ελληνισμό που όχι μόνο ξεκινήσαμε τον έρανο αλλά και οι πρώτοι που στέλνουμε αμέσως τα χρήματα χωρίς καθυστέρηση» ανέφερε ο ταμίας του συλλόγου Γιάννης Καραβέντζας, σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο.

Για άλλη μια φορά η ομογένεια φάνηκε πιστή στο ραντεβού με την ιστορία, αφού πάντοτε έπαιζε καταλυτικό ρόλο για να ξαναχτίζεται η δοκιμαζόμενη Ελλάδα μέσα από τα συντρίμμια της. Να γιατί θα έπρεπε να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ομογένεια, και να γίνει μια σχέση αμφίδρομη και όχι μονόπλευρη όπως έχει καταντήσει σήμερα λόγω της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους.

Σε αντίθεση με την υποκρισία και την αναλγησία που κυριαρχεί στα σχήματα εξουσίας στην Ελλάδα, οι ομογενείς εκφράζουν άμεση και ειλικρινή αγάπη για το καλό της πατρίδας, χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα. Ότι κάνουν το κάνουν επειδή νοιώθουν ιερό χρέος να βοηθήσουν στην επούλωση των πληγών της Ελλάδας. Σαν άνθρωποι που γνωρίζουν τον πόνο της προσφυγιάς, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να γίνει κανείς εσωτερικός «πρόσφυγας» μέσα στην πατρίδα του, όπως έγινε με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Όσοι ομογενείς επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή, μέσω ειδικού τραπεζικού λογαριασμού. Ήδη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας έχουν σταλεί 20.000 δολάρια. «Θέλουμε να στείλουμε και τα υπόλοιπα έγκαιρα γιατί οι ανάγκες του κόσμου είναι τεράστιες» σημείωσε η γραμματέας του συλλόγου Έφη Μπελάγια.

Exit mobile version