ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαίζουν τους ομογενείς μας: Και πάλι αναβολή «μέχρι νεοτέρας» στις συντάξεις Βορειοηπειρωτών και Ποντίων!

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία προς τους εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και Πόντιους, αφού πρώτα τους έταξε πλήρεις συντάξεις, και τώρα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία προς τους εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, αφού πρώτα τους έταξε πλήρεις συντάξεις, και τώρα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία προς τους εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, αφού πρώτα τους έταξε πλήρεις συντάξεις, και τώρα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αναβολή στις συντάξεις: Στράφι πήγαν όλες οι μεγάλες υποσχέσεις και τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την απόδοση της εθνικής σύνταξης σε παλιννοστούντες ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, αφού για άλλη μια φορά συνεχίστηκε η κοροϊδία της χρονικής μετάθεσης για κάποια… άλλη στιγμή.

Οι κυβερνητικές «διαβεβαιώσεις» πολλές, άλλα στην πράξη το απόλυτο τίποτα. Τον Μάρτιο του 2021, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, είχε πει για τις συντάξεις των Πόντιων και των Βορειοηπειρωτών πως η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση της, απλώς… μετέθεσε χρονικά την υλοποίηση της, λόγω της πανδημίας.

Αργότερα, στις 6 Νοεμβρίου 2021 ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον γνωστό Βορειοηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα και «δεσμεύτηκε» πως θα δοθούν οι συντάξεις, και μάλιστα τότε ο κ. Μάστορας είχε δηλώσει δικαιωμένος «γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν».

Παρόμοιες πολιτικάντικες υποσχέσεις είχε δώσει και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στις 15 Νοεμβρίου του 2021, όταν είχε συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενών.

Και τελικά τι είδαμε να γίνεται; Δεν κατατέθηκε ούτε τώρα ρύθμιση για τους 250.000 ομογενείς και τους 75.000 ανασφάλιστους υπερήλικες που παίρνουν μόνο τμήμα της εθνικής σύνταξης. Το Υπουργείο Εργασίας μέχρι προ λίγων ημερών μετέδιδε πως θα έλυνε το πρόβλημα με κατάθεση τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια. Κι όμως σήμερα αυτή η ρύθμιση αποδείχθηκε άφαντη!

Οι τροπολογίες δόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άλλα δεν συντάχθηκε ποτέ Έκθεση. Και μάλλον η πικρή αλήθεια είναι πως έπεσε… κόφτης για να γλυτώσουν το κόστος!

Τι να πουν αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, οι ομογενείς, που αντιμετωπίζουν έναν τέτοιο εμπαιγμό, με μια κυβέρνηση που από τη μία τάζει πως θα λυθεί το πρόβλημα τους, και από την άλλη συνεχίζει το… «περάστε από πρώτη του μηνός»;

Αυτοί οι ηλικιωμένοι ομογενείς που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από δικτατορίες και ανθελληνικά καθεστώτα, στράφηκαν προς την «Μητέρα Πατρίδα» με την ελπίδα πως θα βρουν στήριγμα, και αντ’ αυτού «πληρώνονται» με κατάφωρη αδικία;

Όλοι οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες και οι Πόντιοι, λαμβάνουν λιγότερα χρήματα απ’ όσα θα έπρεπε βάσει νόμου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ζουν κυριολεκτικά με λιγότερα και από 100 ευρώ το μήνα. Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες συνταξιούχοι της Βορείου Ηπείρου είναι άνθρωποι που κρατάνε ζωντανή τη Βόρειο Ήπειρο. Ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και εποχικά στη Βόρειο Ήπειρο. Αυτοί κρατούν όρθια τα ελληνικά χωριά μας, αυτοί προστατεύουν την ελληνική ταυτότητα του τόπου.

Και παρά τις υποσχέσεις της, η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ακόμα σα να είναι πολίτες β’ κατηγορίας, αντί να τους στηρίξει και να τους συμπεριφερθεί σαν ισότιμους Έλληνες πολίτες. Την ίδια ώρα βλέπουμε να σπαταλούνται από την κυβέρνηση δεκάδες εκατομμύρια για ανόητους ή και επιζήμιους σκοπούς, ενώ οι συντάξεις των ομογενών που αποτελούν πατριωτικό καθήκον, περνούν από κόσκινο…

Exit mobile version