ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eμβόλια κορονοϊός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο που περίμεναν όσοι φοβούνται Pfizer – Moderna – Johnson & Johnson

Ο κορονοϊός παραμένει ένας ισχυρός αντίπαλος και η Ελλάδα επιστρατεύει τα εμβόλια της Novanax για να τον αντιμετωπίσει.
Eμβόλια κορονοϊός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο που περίμεναν όσοι φοβούνται Pfizer – Moderna – Johnson & Johnson

Eμβόλια κορονοϊός: Έτοιμο να έρθει στην χώρα μας είναι το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας Novanax που θεωρείται από πολλούς ως η λύση σε αυτούς που δεν νιώθουν άνετα με τα αντίστοιχα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Πιο συγκεκριμένα, τα εμβόλια της εν λόγω εταιρείας αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας εντός του μήνα και ειδικότερα στις 21 Φεβρουαρίου.

Το εμβόλιο της Novanax θεωρείται από τον επιστημονικό χώρο ως μια διαφορετική προσέγγισε αντιμετώπισης του Covid-19 καθώς βασίζεται σε τεχνολογία που διαφέρει από τα mRNA εμβόλια των Pfizer και Moderna αλλά και των απλούστερων εμβολίων από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson.

Μάλιστα, σε βάθος χρόνου από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάρτιο αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας προς χορήγηση για τους πολίτες 474.000 δόσεις ενώ η πρώτη παραλαβή θα αφορά 168.000.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της αμερικανικής εταιρείας θα ξεκινήσουν από τον τρέχον μήνα αλλά από τον Μάρτιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινούνται οι προετοιμασίες και στην Γαλλία καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει εγκρίνει την αγορά των εμβολίων της Novanax, με την πρώτη παραλαβή των δόσεων να αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αυτές όμως δεν θα είναι οι μοναδικές χώρες που θα αγοράσουν τα εμβόλια της Novanax καθώς κάτι αντίστοιχο έχει αποφασίσει να κάνει από τον προηγούμενο μήνα κιόλας και το Ισραήλ.

Τέλος, η  Novavax έχει υποβάλει αίτημα έγκρισης για έκτακτη χορήγηση του εμβολίου της για την Covid-19 σε αρκετές ακόμη χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας ενώ έχει καταθέσει αίτηση και για να αποστείλει εμβόλια στις ΗΠΑ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eμβόλια κορονοϊός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο που περίμεναν όσοι φοβούνται Pfizer – Moderna – Johnson & Johnson», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.