Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα «τρέχει» με σταθερούς ρυθμούς, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που αλλάζουν οι ακυρώνουν τα ραντεβού. Τι γίνεται σε εκείνη την περίπτωση.
Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα συνεχίζεται και ήδη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40 εως 44, ενώ σταδιακά θα «ξεκλειδώνουν» και όλα τα εμβόλια για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-34.
Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που για διάφορους λόγους αλλάζουν τα ραντεβού τους, ή ακόμα και τα ακυρώνουν. Όσοι λοιπόν το κάνουν, θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία.
Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν όσοι προχωρήσουν τις διαδικασίες…
-Επιτρέπονται δύο αλλαγές στο ραντεβού
-Η αλλαγή ραντεβού μπορεί να γίνει 5 μέρες (120 ώρες) πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού.
-Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να κάνει αλλαγή για παράδειγμα δύο ημέρες πριν από το ραντεβού, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέψει την ενέργεια
-Οι περισσότεροι πολίτες επιλέγουν την ακύρωση ραντεβού. Γι’ αυτή την ενέργεια, όπως και στην περίπτωση της μη προσέλευσης, υπάρχει ποινή: Μέχρι πρόσφατα ίσχυε ότι με την ακύρωση/μη προσέλευση οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού για 30 ημέρες. Πλέον η ποινή έχει διάρκεια 16 ημέρες.
Η Κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζεται με τον ίδιο υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς, η επιχείρηση “Ελευθερία”».
Όπως είπε, «εκτιμάται έτσι ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 34%) και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 20%)».
Παράλληλα είπε πως: «όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, που θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί μέσα στο χρόνο. Ειδικά για τους νοσηλευτές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του κορονοϊού, ως έκτακτο προσωπικό, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι μια δέσμευση που γίνεται πράξη».
Εμβολιασμοί: Γιατί πρέπει να προσέχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο;
Self test: Τι αλλάζει όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί βρεθούν θετικοί