ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Astrazeneca: Σύσταση της Επιτροπής για χορήγηση σε άτομα άνω των 60

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή συστήνει το εμβόλιο της Astazeneca να χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών.
Εμβόλιο Astrazeneca: Σύσταση της Επιτροπής για χορήγηση σε άτομα άνω των 60

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας από την Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέου, έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή συστήνει το εμβόλιο της Astrazeneca να χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου είπε για το εμβόλιο της Astrazeneca και σε ποιους θα χορηγείται: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astrazeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία.

Θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση ότι παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση σε όσους έκαναν την πρώτη δόση με το εμβόλιο της Astrazeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας είναι εξαιρετικά σπάνιος στην δεύτερη δόση, είναι μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1.000.000 δόσεις εμβολίων. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις».

Και συνέχισε: «Η Επιτροπή επισημαίνει ότι συνεχώς οι συστάσεις μπορεί να επικαιροποιούνται με βάση τα νεότερα δεδομένα. Επίσης το σκεπτικό της κάθε μεταβολής συστάσεων της Επιτροπής αναρτάται στο embolio.gov.gr».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Astrazeneca: Σύσταση της Επιτροπής για χορήγηση σε άτομα άνω των 60», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.