ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα ενεργά κρούσματα – Η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα

Ενεργά κρούσματα: Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας την Παρασκευή (11/12). Διαβάστε αναλυτικά.

Κορονοϊός: Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/2) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας την Παρασκευή (11/12).

«Το χαρακτηριστικό της εβδομάδας που πέρασε ήταν η σταθεροποίηση επιτέλους των πιο σκληρών δεικτών της πανδημίας, δηλαδή των ημερήσιων νέων διασωληνώσεων και των θανάτων» υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Και προσέθεσε: «Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μείωση των νέων κρουσμάτων κάθε μέρα και έτσι πλέον ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών των νέων κρουσμάτων είναι 1.500 νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ αναφορικά με τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μας, έχουμε περίπου γύρω στις 320 νέες εισαγωγές κάθε μέρα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαμε 450 νέες εισαγωγές την ημέρα.

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα είχαμε σχετικά λιγότερα κρούσματα σε συνανθρώπους μας ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών γεγονός ευοίωνο γιατί η σοβαρή νόσηση αλλά και η απώλεια της ζωής σχετίζεται με τη μεγάλη ηλικία.

Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε με τη σημερινή πορεία θα έχουμε περίπου 300 διασωληνωμένους ασθενείς την ημέρα των Χριστουγέννων στην επικράτεια.

Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο εφόσον συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμηλό σχετικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αριθμό νέων κρουσμάτων και εφόσον δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές».

Επίσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία».

Τέλος, συνέκρινε τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με την 4η Μαΐου όταν άρθηκε το πρώτο lockdown, επειδή ο κορονοϊός είχε υποχωρήσει.

Συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου σε όλη την επικράτεια υπήρχαν 982 ενεργά κρούσματα έναντι 12.500 σήμερα, 280 νοσηλευόμενοι έναντι 583 και μόλις 2 θάνατοι έναντι 102.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 69-81: Πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη στο Μιλάνο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Exit mobile version