ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώ ο Μητσοτάκης καμαρώνει για τις συμμαχίες, ο υφυπουργός Παιδείας ομολογεί: «Αν γίνει πόλεμος, θα είμαστε μόνοι μας»!

Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης «πουλάει» το αφήγημα της ασφάλειας του ΝΑΤΟ, ο Άγγελος Συρίγος είπε την πικρή αλήθεια για το τι θα γίνει σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.
Ενώ ο Μητσοτάκης καμαρώνει για τις συμμαχίες, ο υφυπουργός Παιδείας ομολογεί: «Αν γίνει πόλεμος, θα είμαστε μόνοι μας»!

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παρουσιάζει το ΝΑΤΟ σαν την απόλυτη εγγύηση ασφάλειας για τη χώρα μας, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης κάνουν «σκόνη» το αφήγημά του, και τολμούν να πουν την πικρή αλήθεια.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος που δεν είναι κάποιος ανίδεος πολιτικός γυρολόγος άλλα καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, μίλησε στον AΝΤ1 και τοποθετήθηκε πάνω στα τρέχοντα γεωπολιτικά θέματα.

Άγγελος Συρίγος: Σε περίπτωση πολέμου με Τουρκία, είμαστε μόνοι μας

Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι που δήλωσε πως η χώρα εγκαταλείφθηκε μόνη της από τη Δύση και το ΝΑΤΟ, ο κ. Συρίγος είπε πως αυτό «είναι ένα μεγάλο μάθημα που πρέπει να έχουμε εμείς υπόψη μας. Σε περίπτωση που κάποια χώρα υποχρεωθεί να πολεμήσει  – π.χ. η Ελλάδα με την Τουρκία – ο κανόνας είναι ότι θα είμαστε μόνοι μας. Εμείς πολεμάμε, κανένας δεν θα έρθει να πολεμήσει στον πόλεμο τον δικό μας. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις σαν χώρα, κι αυτό αποδεικνύεται στην Ουκρανία».

Μια τοποθέτηση που απέχει παρασάγγας από τους έωλους εφησυχασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, που μιλά για «σωστή πλευρά της ιστορίας», για «ισχυρούς συμμάχους» και για το ότι «είμαστε κι εμείς Δύση». Το «μάθημα» της Ουκρανίας είναι ηχηρό και πρέπει να ακουστεί από τους ιθύνοντες. Αυτό που αντιλαμβάνεται και ο κάθε απλοϊκός πολίτης, είπε και ο κ. Συρίγος. Σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, η Ελλάδα θα αφεθεί από τους συμμάχους στην τύχη της.

Και αυτό το γεγονός καθιστά ακόμη μεγαλύτερη απερισκεψία το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε εξοπλισμό στην Ουκρανία, και μάλιστα από οπλικά συστήματα που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην άμυνα των ελληνικών νησιών. Κάτι που διαβεβαίωσε και ο έμπειρος Στρατηγός ε.α Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, γράφοντας πως τα ρωσικά οπλικά συστήματα που… ξεφορτώθηκε με βιασύνη ο πρωθυπουργός, είναι υπερκρίσιμα, απαραίτητα για την άμυνα της χώρας, έστω και αν είναι περασμένων δεκαετιών, διότι δεν αντικαθίστανται με νεότερα.

Μετά την τραγική άλλα – πέρα για πέρα αληθινή – διαπίστωση του κ. Συρίγου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σχολίασε: «Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα είμαστε μόνοι μας, τότε γιατί είμαστε στο ΝΑΤΟ; Αφού είμαστε μόνοι μας τότε αυτός ο οπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία τελικά βοήθησε την ελληνική ομογένεια; Αυτοί τελικά οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης βοηθούν το εθνικό συμφέρον;».

Και πραγματικά βλέποντας τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, αναρωτιέται κανείς σε τι είναι χρήσιμο τελικά το ΝΑΤΟ, εκτός από το να εξυπηρετεί τα Αμερικανικά συμφέροντα; Ποιο μέλος του είναι διατεθειμένο να προστατέψει; Τι μπορεί να προσμένει η Ελλάδα από συμμαχίες, αφού από τώρα (και σε περίοδο ειρήνης μάλιστα) οι πιέσεις Αμερικής και ΕΕ προς τη χώρα μας είναι το «βρείτε τα με την Τουρκία»;

Και τι απέγινε εκείνη η περίφημη αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που θα θωράκιζε αμυντικά την Ελλάδα; Ενώ η κυβέρνηση την είχε κάνει… σημαία για μήνες, γιατί ο κ. Συρίγος την βγάζει εντελώς από την εξίσωση και ομολογεί πως σε περίπτωση πολέμου θα είμαστε μόνοι μας;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ενώ ο Μητσοτάκης καμαρώνει για τις συμμαχίες, ο υφυπουργός Παιδείας ομολογεί: «Αν γίνει πόλεμος, θα είμαστε μόνοι μας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.