ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Enoria Drasis»: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που φέρνει τις δραστηριότητες της κάθε ενορίας στο κινητό σου!

«Enoria Drasis»: Ένας χρήσιμος ψηφιακός οδηγός για κάθε ιερέα και ενορίτη - Όλες οι δράσεις του Ιερού Ναού, online σε μία και μόνο εφαρμογή!
«Enoria Drasis»: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που φέρνει τις δραστηριότητες της κάθε ενορίας στο κινητό σου!

Να λοιπόν που όταν χρησιμοποιείται συνετά η τεχνολογία, μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι και στα σκαλοπάτια μιας εκκλησίας! Πως γίνεται αυτό; Όταν λειτουργεί στην υπηρεσία της ενοριακής ζωής και γίνεται εργαλείο ενημέρωσης για τον κάθε χριστιανό!

Ο λόγος για το «Enoria Drasis», μια πρωτοποριακή υπηρεσία που ουσιαστικά αποτελεί ένα δίκτυο ενημέρωσης για τους ενορίτες και τις εγγεγραμμένες ενορίες. Πρόκειται για μια εφαρμογή που απευθύνεται στον κάθε ορθόδοξο χριστιανό και παρέχει έναν εύκολο, γρήγορο και σύγχρονο τρόπο διασύνδεσης μεταξύ των ιερέων και των ενοριτών.

Με το «Enoria Drasis», ο κάθε ενορίτης έχει πλέον άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως:

Πού γίνεται αγρυπνία; Ποιες ενορίες υπάρχουν κοντά στην περιοχή μου; Ποιο είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Ακολουθιών και δράσεων τους; Ποια είναι τα στοιχεία της οικείας Μητρόπολης;

Όλες αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες της Λειτουργικής ζωής που έως τώρα τις βρίσκαμε αποσπασματικά και δύσκολα, συγκεντρώνονται σε μια ενημερωμένη πλατφόρμα που διευκολύνει και απλοποιεί την πρόσβαση μας στις δραστηριότητες του Ιερού Ναού που εκκλησιαζόμαστε ή σκοπεύουμε να επισκεφθούμε. Και όλα αυτά με μία δωρεάν εφαρμογή που ο κάθε ενορίτης μπορεί να κατεβάσει από το Google Play.

Επιπλέον, το «Enoria Drasis» αποτελεί και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους Ιερείς κάθε ενορίας, καθώς τους διευκολύνει να καταχωρούν online το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και όλων των άλλων δραστηριοτήτων τους (όπως πχ. εξομολόγηση, ομιλίες, μαθήματα Αγιογραφίας ή Βυζαντινής Μουσικής, κατηχητικό κ.ο.κ.). Η καταχώρηση των δραστηριοτήτων γίνεται με απλούστατο τρόπο που δεν απαιτεί καθόλου ειδικές γνώσεις και φυσικά παρέχεται άμεση τηλεφωνική υποστήριξη για τυχόν απορίες.

Μέσω ενός εύχρηστου μενού επιλογών, η κάθε ενορία μπορεί να ταξινομεί τις δραστηριότητές της ανά κατηγορίες, προσφέροντας γρήγορη ενημέρωση στους ενορίτες σε περίπτωση αλλαγών ή έκτακτων εκδηλώσεων, μέσω ειδοποιήσεων στα κινητά τους. Έτσι οι ανακοινώσεις του Ιερού Ναού γίνονται σε ζωντανό χρόνο και το εκκλησίασμα αποκτά πρόσβαση σε μια άμεση ενημέρωση.

Και οι δυνατότητες του «Enoria Drasis» δεν περιορίζονται εδώ. Η εφαρμογή προσφέρει στις εγγεγραμμένες ενορίες διάφορα έτοιμα πρότυπα για δημιουργία αφισών, προκειμένου να μπορούν εύκολα και γρήγορα να εκτυπώνουν τα προγράμματά τους. Όπως προαναφέραμε, η εφαρμογή είναι δωρεάν για τους ενορίτες, ενώ οι ενορίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα με ένα μικρό ετήσιο αντίτιμο, με ειδικές τιμές για Μητροπόλεις.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που γίνεται με πίστη, μεράκι και πραγματικό ενδιαφέρον για την καλύτερη οργάνωση της Εκκλησιαστικής ζωής, σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από κάθε άλλη τοξική πληροφορία, εκτός από αυτές που μας οδηγούν στο ευλογημένο «λιμάνι» της ενορίας μας. Το «Enoria Drasis» έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να δημιουργήσει ένα πιο συμπαγές δίκτυο στον εκκλησιαστικό μας βίο.

Αναμφίβολα η πίστη είναι η μοναδική αξία που οδηγεί τα βήματά μας στο νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων που είναι η Εκκλησία, αλλά η αμεσότερη ενημέρωση των πιστών, βοηθάει στο να κρατούν καλύτερη επαφή με την ενορία τους. Η Εκκλησία ως εν Χριστώ κοινωνία που είναι, ενισχύεται με αμεσότερη επι – κοινωνία μεταξύ κλήρου και λαού.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το «Enoria Drasis», από εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας: enoriadrasis.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/EnoriaDrasisApp

Youtube: https://www.youtube.com/@enoriadrasis711/

Instagram: https://www.instagram.com/enoriadrasis/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Enoria Drasis»: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που φέρνει τις δραστηριότητες της κάθε ενορίας στο κινητό σου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.