ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ πριν το Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται – Τα κριτήρια

Έως 300 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000.000 πολίτες. Κριτήρια το εισόδημα, οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία.

Επίδομα - Πάσχα: Με 300 ευρώ και λιγότερα...θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «δωροδοκήσει» τις συνειδήσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Επίδομα - Πάσχα: Με 300 ευρώ και λιγότερα...θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «δωροδοκήσει» τις συνειδήσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Επίδομα ενόψει Πάσχα: Με 300 ευρώ και λιγότερα…θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «δωροδοκήσει» τις συνειδήσεις των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχειας εξαιτίας των απανωτών ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια.

Δικαιούχοι στο επίδομα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θα είναι όσοι έχουν μία πηγή εισοδήματος από 5.500 έως 7.500 ευρώ, με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους αλλά και όσους παίρνουν προνοιακά επιδόματα να τίθενται σε προτεραιότητα.

Κλειδί για την επιλογή των δικαιούχων θα αποτελέσουν οι καταθέσεις και τα ρευστά διαθέσιμα. Το «μαγικό κουτάκι» 667-668 τις φορολογικής δήλωσης Ε1 αποκαλύπτει του τόκους καταθέσεων κάθε νοικοκυριού

Η εξέταση θα είναι πολυπαραγοντική. Ο μηχανισμός θα ψάχνει ποιοι είναι οι πιο ευάλωτοι και που θα μοριοδοτούνται με βάση τις συνολικές «ευπάθειες» που θα έχουν απέναντι στις ανατιμήσεις.

Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Επίδομα: Αναλυτικότερα θα υπολογίζει ποιοι, πόσοι και πόσα θα λάβουν ως παρακάτω

  1.  Χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα. Το κριτήριο του φορολογητέου εισοδήματος έχει ληφθεί ήδη ως βάση για πολλά άλλα έκτακτα επιδόματα και «μποναμάδες. Θα συνυπολογίζεται μεν, αλλά μαζί με άλλα κριτήρια, Ως πιθανή περίμετρος των δικαιούχων εκτιμάται κοντά ή και πάνω από τα όρια της φτώχειας με ατομικό εισόδημα περίπου 5.500-7.500 ευρώ.
  2. Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
  3. Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
  4. Σύνθεση νοικοκυριού. Αν πχ. ένας συνταξιούχος έχει σύζυγο δικηγόρο ή γιατρό κλπ. θα χάνει την προτεραιότητα που θα είχε μεμονωμένα ως εν δυνάμει δικαιούχος, γιατί το νοικοκυριό μπορεί να προσαρμόσει το εισόδημά του χωρίς επίδομα.

Επίδομα: Έως 300 ευρώ ανά άτομο
Κατηγορίες εισοδημάτων που θα δουν αυξήσεις, οι υποψήφιοι θα έχουν μειωμένες ή και καθόλου πιθανότητες επιλογής. Ακόμη και οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό πιθανότα αποκλείονται κι αυτό γιατί θα δουν διπλή αύξηση φέτος που αναμένεται να φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 50 ή και τα 80 ευρώ τον μήνα.

Οι άνεργοι θεωρείται ότι μεγαλύτερη ανάγκη επί ένα επίδομα έχουν την εύρεση εργασίας. Ωστόσο γίνεται προσπάθεια να μην εξαιρεθούν απολύτως από τον αλγόριθμο.

Exit mobile version