ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές που έρχονται – Πότε θα ανακοινωθούν

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Η δραστική παρέµβαση στον τρόπο που δίνονται τα κοινωνικά επιδόµατα, µεταξύ αυτών και το επίδοµα ανεργίας, θα είναι της ∆ΕΘ
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η δραστική παρέµβαση στον τρόπο που δίνονται τα κοινωνικά επιδόµατα, µεταξύ αυτών και το επίδοµα ανεργίας, θα είναι στην προµετωπίδα της παρέµβασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ το µεθεπόµενο Σαββατοκύριακο.

Ήδη οι πρώτες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίµου και µε το οικονοµικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει, µε τους κυβερνητικούς επιτελείς να είναι συγκρατηµένοι ως προς το εύρος των παροχών.

Σε αυτόν τον σχεδιασµό εντάσσεται και ο εκ βάθρων ανασχεδιασµός του επιδόµατος ανεργίας που παρουσιάζει αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ».

Ο πυρήνας της κυβερνητικής σκέψης είναι το επίδοµα να µη λειτουργεί ως αντικίνητρο εργασίας, ιδίως σε µια περίοδο όπου η µείωση της ανεργίας είναι αισθητή και για πρώτη φορά µετά από χρόνια τους καλοκαιρινούς µήνες περιορίστηκε σε µονοψήφιες τιµές.

Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, τον Ιούνιο η ανεργία µειώθηκε στο 9,6% από 17,5% που ήταν τον αντίστοιχο µήνα του 2019. Ο αριθµός των απασχολούµενων την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 405.000 φτάνοντας στα 4.293.000 άτοµα από 3.898.000 το 2019.

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Exit mobile version