ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Προσοχή σε αυτή την παγίδα!

Έρχονται καθοριστικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας που θα αφορούν όλους τους πολίτες.

Επίδομα ανεργίας: Προσοχή σε αυτή την παγίδα!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να έχουμε στο επίδομα ανεργίας, όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, με την «Real News» να μας δίνει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, θα δούμε το επίδομα να συνδέεται άμεσα με τον μισθό, αλλά και με τον εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του πολίτη που μένει άνεργος

Έτσι αναμένεται να φτάνει ακόμα και το 70% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών της τελευταίας τριετίας.

Από κει και πέρα, πρόκειται να αποτελείται από δύο μέρη – σταθερό και μεταβλητό (ανταποδοτικό). Το ύψος του θα είναι κλιμακωτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης απασχόλησης και το ύψος του μισθού μπορεί φτάσει και τα 1.200 ευρώ για ανέργους που βρίσκονταν στην αγορά εργασίας για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Από την άλλη, όσοι έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης απασχόλησης θα λαμβάνουν το χαμηλότερο ποσό των 509 ευρώ. Επίσης, το συνολικό ετήσιο ποσό του επιδόματος ανεργίας -όπως προκύπτει από τον κατώτατο μισθό δεν θα αυξηθεί αλλά θα καταβάλλεται εμπροσθοβαρώς.

Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα ανεργίας θα είναι μεγαλύτερο του πρώτους μήνες, ενώ στη συνέχεια θα πέφτει και θα μειώνεται.

Επίδομα Ανεργίας: Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιου, προωθούνται οι παρακάτω αλλαγές!

Exit mobile version