ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Αυτά είναι τα κριτήρια για την επιδότηση!

Πολλοί θα κυνηγήσουν φέτος το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ζεσταθούν το φετινό πολύ δύσκολο χειμώνα.
Επίδομα θέρμανσης: Αυτά είναι τα κριτήρια για την επιδότηση!

Επίδομα θέρμανσης: Ένας χειμώνα αρκετά δύσκολο μας περιμένει, ειδικά με τις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα και καύσιμα που χρησιμοποιούμε για να ζεσταθούμε.

Έτσι πολλές είναι οι οικογένειες που θα προσπαθήσουν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης για να έχουν μία βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος.

Οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Απριλίου.

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, μαζί με την επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία.

Βέβαια αυτό είναι ένα μέτρο που σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η κατάσταση που επικρατεί μπορεί να οδηγήσει σε παράταση.

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια που ισχύουν!

1. Το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο.

2. Σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

3. Τα περιουσιακά κριτήρια, αυξάνεται πιθανότητα στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία για τον άγαμο, ενώ θα παραμείνει στις 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.

  • Στην περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να λάβει το διπλάσιο ποσό, τότε το κριτήριο είναι 14.000 ευρώ για τον άγαμο και 20.000 ευρώ για τον έγγαμο.
  • Η πρώτη δόση, που θα αφορά του παλαιούς δικαιούχους, θα χορηγηθεί, περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και αφού έχει προηγηθεί η υποβολή της σχετικής αίτησης στο myθέρμανση έως το τέλος Νοεμβρίου.
  • Θα ακολουθήσει η πληρωμή των νέων δικαιούχων που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου και η πληρωμή θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Αυτά είναι τα κριτήρια για την επιδότηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.