ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πρώτες πληρωμές!

Λεφτά στους λογαριασμούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δουν όσοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πρώτες πληρωμές!

Στις 22 του Δεκεμβρίου αναμένεται να δουν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης, τα πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Για τότε λοιπόν έχει ορίσει η κυβέρνηση την πρώτη πληρωμή του «κλασικού» επιδόματος θέρμανσης, πριν δηλαδή από τα Χριστούγεννα.

Φυσικά η εξόφληση του αναμένεται να γίνει σε τρεις δόσεις, αφού η κάθε καταβολή θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών.

Το ποσό αρχίζει από τα 100 ευρώ και φθάνει μέχρι και τα 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μπλε κηροζίνη, κ.α. καταβάλλεται

  • Έως τις 22η Δεκεμβρίου 2023 για το σύνολο των αγορών, που τιμολογήθηκαν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023, και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως την 29η Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως την 30η Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.
  • Ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2024 δικαιολογητικά με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2024 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 31η Ιουλίου 2024.

Επίδομα θέρμανσης: Τι θα γίνει με το ρεύμα!

Επίδομα θέρμανσης θα πάρουν φέτος και όσοι ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα αν φυσικά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα ανοίξει και αυτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, που θα αφορά περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα, το οποίο θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.

Τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτουν, είναι φυσικά εισοδηματικά και περιουσιακά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου κτλ., ενώ εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν, το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πρώτες πληρωμές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.