ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι – Τι γίνεται με το πετρέλαιο κίνησης

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης - Ποιοι θα το λάβουν πρώτοι.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης - Ποιοι θα το λάβουν πρώτοι.
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την ώρα που η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν χειμώνα που προμηνύεται δύσκολος, με αποτέλεσμα το επίδομα θέρμανσης να γίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ισχυρίζεται πως το κόστος για το ρεύμα στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα δήλωσε η πλατφόρμα θα ανοίξει αφού υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου.

Σε ότι αφορά τους νέους δικαιούχους, αυτοί θα λάβουν χρήματα στο τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν κάνει την σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει προς το τέλος του Νοεμβρίου.

Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου.

Πετρέλαιο κίνησης

Από ‘κει και πέρα, η ξαφνικά κατρακύλα τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, ανοίγουν δρόμο για επιδότηση του ντίζελ το Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης σπάει καθημερινά ρεκόρ, αφού ανεβαίνει πανελλαδικά σχεδόν 10-20 λεπτά το λίτρο κάθε δέκα μέρες.

Προκειμένου να μη φτάσει και ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ, στις επόμενες δέκα ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει αν και πόση επιδότηση θα δώσει στην αντλία, για το πετρέλαιο κίνησης.

Επίδομα θέρμανσης: Σε 3 δόσεις η καταβολή

Exit mobile version