ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του fuel pass για όλους του δικαιούχους

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης ενώ από σήμερα, Σάββατο 30/4 δικαίωμα για αίτηση έχουν όλα τα ΑΦΜ.
Επίδομα βενζίνης: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του fuel pass για όλους του δικαιούχους

Επίδομα βενζίνης: Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων για το fuel pass σε όλους του δικαιούχους του επιδόματος καυσίμων.

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε την Τρίτη 26/4 με τους λήγοντες αριθμούς των ΑΦΜ να θέτουν τη σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα υπερβολικού φόρτου στο σύστημα.

Οι αιτήσεις που καταχωρήθηκαν μέσα σε αυτές τις 4 ημέρες είναι χιλιάδες ενώ μόνο την πρώτη ημέρα ξεπέρασαν τις 200.000.

Όμως από σήμερα, Σάββατο 30/4, οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των καυσίμων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, μπορούν πλέον να γίνονται από όλους τους δικαιούχους και όλα τα ΑΦΜ ανεξαρτήτου λήγοντα αριθμού.

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι το δικαιούνται

Δικαιούχος για το επίδομα είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να βρίσκεται σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Πώς εκδίδεται και πώς γίνεται η καταβολή του

Οι αιτήσεις γίνονται στην παραπάνω πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet με συμπλήρωση και επικυροποίηση των στοιχείων του αιτούμενου. Αν επιλεχθεί ως τρόπος καταβολής η κατάθεσησε τραπεζικό λογαριασμό απαιτείται και καταχώρηση του IBAN της τράπεζας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Δύο είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την καταβολή του επιδόματος:

  1. Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva wallet ή Alpha bank) που χρησιμοποιείται από το κατάλληλο smartphone
  2. Μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή βρίσκεται ως συνδικαιούχος

Η πίστωση του επιδόματος πραγματοποιείται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισής της αίτησης του δικαιούχου.

Στην περίπτωση επιλογής της πρώτης μεθόδου καταβολής, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς το μπόνους σε κινητά χωρίς NFC δε μπορεί να δοθεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα βενζίνης: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του fuel pass για όλους του δικαιούχους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις