ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα Βενζίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πάσο με τα καύσιμα – Ποιους αφορά

Ποιοι θα πάρουν επίδομα βενζίνης; Τα όρια εισοδήματος και όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Επίδομα Βενζίνης: Το «κουπόνι βενζίνης» έρχεται να ανακουφίσει έστω και λίγο τους πιο ευάλωτους από την εκρηκτική ακρίβεια.
Επίδομα Βενζίνης: Το «κουπόνι βενζίνης» έρχεται να ανακουφίσει έστω και λίγο τους πιο ευάλωτους από την εκρηκτική ακρίβεια.
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Επίδομα Βενζίνης: Την ώρα που ο ΣΚΑΪ «ανακάλυψε» πως η Κύπρος έχει φθηνή βενζίνη επειδή δεν έχει λεωφορεία, το «κουπόνι βενζίνης» έρχεται να ανακουφίσει έστω και λίγο τους πιο ευάλωτους από την εκρηκτική ακρίβεια.

Και λέμε έστω και λίγο, καθώς δεν είναι υπερβολικός όποιος πει ότι θυμίζει κάτι από Σοβιετία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης (16/3), τα μέτρα αφορούν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες και νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα, το μέτρο αφορά την μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα. Το κράτος δηλαδή δεν θα καλύψει ολόκληρο το κόστος της βενζίνης για 180 λίτρα, αλλά μέρος της αύξησης ανά λίτρο.

Αυτό αναμένεται να σημάνει εκπτώσεις περίπου 30 με 40 λεπτά ανά λίτρο καυσίμου.

Πώς θα πάρετε το «κουπόνι βενζίνης»

Μέσα από το Sportime διαβάσατε πώς θα πάρετε τα χρήματα μέσω Taxis. Από ‘κει και πέρα, ο εκάστοτε δικαιούχος θα πληρώνει στο βενζινάδικο το συνολικό ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά σε σχετική πλατφόρμα.

Η επιστροφή χρημάτων θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπως δηλαδή λειτουργούσε και ο μηχανισμός με το επίδομα θέρμανσης.




Exit mobile version